Birleşmiş Markalar Derneği’nin (BMD) Fast Company ile düzenlediği ‘Perakende Buluşması – Ne Oldu Ne Olacak?’ etkinliği, organize perakendenin lider isimlerini bir araya getirdi. Toplantıda Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi Murat Ülker ile Boyner Grup Yönetim Kurulu Başkanı Cem Boyner’in de aralarında bulunduğu konuşmacılar, katılımcılarla deneyimlerini ve 2023-2024 değerlendirmelerini paylaştılar.

Toplantının açılışında konuşan BMD Başkanı Sinan Öncel, 6 Şubat’ın Kahramanmaraş merkezli depremlerin yıldönümü olduğunu hatırlatarak sözlerine başladı. Öncel, depremlerde hayatını kaybedenlere bir kez daha Allah’tan rahmet diledi.

Depremlere ve yüksek maliyet artışlarına rağmen 2023 yılının perakende için genel olarak verimli geçtiğini bildiren Öncel, “Markalarımızın ciroları ortalama yüzde 80 arttı. Cirolardaki yüksek oranlı artış ağırlıklı olarak maliyetlere bağlı fiyatların yükselmesinden kaynaklanıyor. Çünkü aynı dönemde her üç markamızdan birinin adet satışlarının gerilediğini biliyoruz. Yüksek maliyet artışları 2024’te de bir tehdit olarak önümüzde duruyor. Markalarımızın 2024 performansında maliyet artışlarının yanı sıra, yerli tüketicinin alım gücü ve turiste satışların düzeyi belirleyici olacak” dedi.

MEHMET ALİ ÜSTÜNDAĞ: 2024’Ü OLİMPİYAT MADALYASI İLE TAÇLANDIRACAĞIZ

BMD Başkanı Sinan Öncel, toplantının ‘Global Liderlik’ oturumu öncesinde sahneye Voleybol Federasyonu Başkanı Mehmet Akif Üstündağ’ı davet etti. Türkiye Kadın Voleybol Milli Takımı’nın dünyada bir numara olmasının mimarlarından Üstündağ, “Hiçbir başarı tesadüfen kazanılmıyor. 2024’ü olimpiyat madalyası ile taçlandıracağız” diye konuştu. Üstündağ’ın sözleri salondan büyük alkış aldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın