Fazla ve Orimpex İş Birliğiyle Tekstil Ürünleri İhtiyaç Sahiplerine Ulaşıyor

İki B Corp Fazla ve Orimpex yeni bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliğiyle 1.000’den fazla tekstil ürününü kurtaran Fazla ve Orimpex; bu ürünleri 600’den fazla ihtiyaç sahibine ulaştırdı ve yaklaşık 1.7 milyon litre suyun israf olması önlendi.

Türkiye’nin ilk ve tek teknoloji tabanlı, bütünsel atık yönetim şirketi Fazla; sürdürülebilirliği iş modelinin her noktasına entegre etme misyonu taşıyan ve etik üretim prensibi ile hareket eden Orimpex ile öncü bir iş birliğine imza attı. Bu iş birliği doğrultusunda iki şirket 1.000’den fazla tekstil ürünü Fazla Bağış servisi aracılığıyla ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdı; atık oluşumu önlerken sosyal ve çevresel fayda yarattı.

Fazla’nın Kurucu Ortak ve CEO’su Olcay Silahlı, Orimpex ile yaptıkları bu iş birliğinden dolayı çok mutlu olduklarını belirterek “İki B Corp olarak Orimpex ile gerçekleştirdiğimiz bağış operasyonu ile binden fazla tekstil ürününü kurtardık ve 600’den fazla ihtiyaç sahibine ulaştık. Yarattığımız sosyal etkinin yanı sıra küresel su krizi içinde bulunduğumuz ve Türkiye’nin 4’te 3’ünün kalıcı kuraklığa doğru sürüklendiği günümüzde, bu ürünlerin kullanımda kalmasını sağlayarak üretimlerinde kullanılan yaklaşık 1.7 milyon litre suyun israf olması önledik ve önemli bir çevresel etki de yarattık.” dedi.

Bu çalışmalarının 2030 hedefleri doğrultusunda önemli bir ortaklık örneği olduğunu vurgulayan Silahlı sözlerini “Yarattığımız etkiye ek olarak bu iş birliği ile Sürdürülebilir Kalkınma Amaçları’nın 17.’si maddesi “Amaçlar için Ortaklıklar” pusulasında örnek bir çalışma gerçekleştirdik. 2030 hedeflerine giden yolda yolun yarısından çoğunu geride bıraktık. Önümüzdeki bu hedefe; sürdürülebilir ve adil bir Dünya yaratma hedefine; başarıyla ulaşmak için tüm tedarik zinciri paydaşları olarak bugün aldığımız kararlar ile gelecek nesiller için nasıl bir örnek oluşturduğumuzu fark etmeli, aksiyonlarımızın sorumluluğunu üstlenmeli ve daha da önemlisi bir araya gelip birlikte mücadele etmeliyiz. Bu kapsamda Fazla olarak üzerimize düşeni yapmaya ve sürdürülebilir atık yönetimi alanında sektöre öncülük edip etki yaratma odağı taşıyan partnerlerimiz ile fazlayı en yüksek fayda ile döngüsel ekonomiye kazandırmaya devam edeceğiz.” şeklinde tamamladı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın