Turkishtechnews Yayın Yönetmeni H. Kerem Fındık, linkeddin’deki yazısında gastronomide influencer kullanımını ele aldı. Fındık yazısında Gastronomi Yazarı Aliye Gümüş ‘ün görüşlerine yer verdi:

Araştırma ve danışmanlık firması Research and Markets’ın yayımladığı Gastronomi Turizmi Raporu (Culinary Tourism Market) başlıklı rapora göre, küresel gastronomi turizmi sektörünün büyüklüğü 2022’de 805 milyar dolara ulaştı. Böylesine önemli büyüklüğe ulaşan bir endüstride influencer kullanımı daha da dikkat çekici bir hale geliyor. Konu hakkında Gastronomi Yazarı Aliye Gümüş ‘ün görüşlerini aldım.

Kendine özgü iletişim kuran influencer’lara güveniyorum

 Aliye Gümüş’e öncelikle gastronomi markalarına kampanyalarında influencer seçerken nelere dikkat etmeleri gerektiğini sordum. Gümüş, “Kendine özgü, nitelikli bir dille iletişim kuran influencer’ları çok daha güvenli buluyorum. Elbette yemeği seven, yemek yapmayı profesyonelce olmasa bile hayatının bir parçası olarak gören kişiler daha etkili bir seçim olacaktır. Kişinin anlattığı markanın ya da ürününün bir hikâyesi olması; bu hikâyenin nitelikli ve gerçek bilgiyle donatılmış olması önem taşıyor. Bir tüketici, bir yazar olarak karşımdaki içerikten beklentim, bana bu hikâyeyle birlikte bıraktığı bilgi. Didaktik bir içeriği her zaman seksi buluyorum.” diyor.

Markalara öneri: Popüler influencer’lar yerine markaya değer katanları seçin

 Gümüş’le görüşmemde markalara influencer tercihleri için önerileri üzerinde de durdum. Gümüş, popüler influencer seçimi yerine ilham verici, markaya değer katan ve sadık takipçilere sahip kişiler marka için daha uygun seçim olabileceğini vurguluyor ve ekliyor: “Bir yandan da influencer’ın sınırlarında yaşayan bir marka olmak yerine temel değerlerini koruyan, mesajını influencer ile işbirliği içerisinde tüketiciye ileten katılımcı bir marka olarak konumlanmak daha saygın bir intiba bırakacaktır.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın