BSH Türkiye, dünyanın en prestijli ödülleri arasında yer alan Stevie Awards çatısı altında düzenlenen MENA (Orta Doğu ve Kuzey Afrika) Stevie®️ Awards’ta “Bi Fikrim Var” yarışması projesi ile Altın Stevie ödülüne layık görüldü.
BSH Türkiye, dünyanın en saygın ödül organizasyonlarından Stevie®️ Awards çatısı altında bu yıl 5.’si düzenlenen MENA Stevie®️ Awards’ta büyük bir başarı elde etti. Geleceği Kodlayanlar programı kapsamında “Bi’ Fikrim Var” beyaz eşya teknolojileri yarışması “Halkla İlişkiler İletişiminde Yenilik Ödülü” kategorisinde Altın Stevie ödülü kazandı.
BSH Türkiye’nin Kodluyoruz Derneği iş birliği ile yürüttüğü Geleceği Kodlayanlar programı, teknolojik okuryazarlığı destekleyen atölyelerin yanında “Bi’ Fikrim Var” yarışmasına da imza attı. Inovatif düşünceyi teşvik etmek amacıyla 2022 yılında düzenlenen yarışmaya 13-18 yaş grubundaki öğrenciler katıldı. Yarışma sürecinde öğrenciler, BSH Türkiye’nin Çerkezköy Fabrikası’nda bulunan BSH Makers Lab’da (Kodlama Laboratuvarı) beyaz eşya teknolojisi, mekatronik/otomasyon, sunum teknikleri ve tüketici iç görüleri alanlarında atölyelere katıldı. Proje geliştirme aşamasında BSH Türkiye AR-GE mühendisleri ve Kodluyoruz Derneği ekibi, geleceğin mühendisleri olarak görülen gençlere kapsamlı atölyeler ve mentorluk sağlayarak projelerinin geliştirilmesine katkıda bulundu. Finalde başarılı bulunan projeler ödüllendirildi.
BSH Türkiye’nin “Bi’ Fikrim Var” yarışmasının jüri üyeleri arasında, BSH Türkiye’nin üst düzey yöneticileri ve Kodluyoruz Derneği ekibinin yanı sıra Nasıl Bir Ekonomi Gazetesi Köşe Yazarı Kerem Özdemir, Haberturk.com Girişimcilik Editörü Yiğitcan Yıldız, Influencer/youtuber Kerem Enginar ve Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Metin Türkay gibi değerli akademisyenler yer aldı.
Geleceği Kodlayanlar 5500 Katılımcıya Ulaştı
2017’den bu yana öğrencilere teknoloji okuryazarlığı konusunda yetkinlik kazandıran atölyeler düzenleyen BSH Türkiye Ev Aletleri ve Kodluyoruz Derneği, Makers of Tomorrow – Geleceği Kodlayanlar Projesi, STEM (Fen, Teknoloji, Mühendislik ve Matematik) alanlarında eğitim ve kariyer olanaklarına erişim imkânı sunmuştu. Proje kapsamında 8-18 yaş aralığındaki gençlere ve çocuklara kodlama, elektronik, robotik, 3D tasarım, mobil uygulama geliştirme ve algoritmik düşünce alanlarında yüz yüze atölyeler devam ediyor. Ayrıca Kardeş Okul uygulamasıyla Tekirdağ dışındaki illerdeki çocuklara da online atölyelerle erişim sağlanıyor. Bu projeyle şimdiye kadar 38 ilde 102 okuldan 5500 katılımcıya ve 152 öğretmene ulaşıldı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.