Paranın günlük değerinin artık çok daha büyük olduğunu vurgulayan Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, açıkta kalan her paranın değerinin düştüğü bir dönem yaşandığını, elektronik para kuruluşlarıyla işletmelerin finansmanlarını hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyütebileceklerini belirtti.
İşletmelerde zamanında tahsilat yapmanın kritik önemine dikkat çeken Ödüyo Finansal Teknolojiler Genel Müdürü Erman Yapıcı, “Paranın günlük değeri artık çok daha büyük. Açıkta kalan her paranın maalesef değerinin düştüğü bir dönem yaşıyoruz. Günümüzde tahsilat yapamayan işletmeler, sattığı ürünü de yerine koyamıyor. Elektronik para kuruluşlarıyla anlaşıp tek bir kuruluşla işi yürütmek işletmelere büyük kolaylık sağlıyor. İşletmeler kendi finansmanlarını hızlı ve istikrarlı bir şekilde büyütebiliyor. Vadeli alacaklar tarafında ise konunun takibi zor, biz bunu otomatikleştirebiliyoruz, kuralları KOBİ belirleyebiliyor. Vadeyi şu günde, şu saatte hatırlat kuralları eklenebiliyor. KOBİ kendi finansmanını kendi kurallarıyla oluşturuyor.” dedi.
2024 hedefi 25 milyar TL
2023 yılında 14 milyar TL işlem hacmine ulaşan Ödüyo’nun 2024’te bu rakamı 25 milyar TL’ye çıkarmayı hedeflediğini de sözlerine ekleyen Yapıcı, “Bu yıl yurtdışına odaklanacağız. Bu kapsamda Londra’daki yapılanmamızı tamamladık. Sonraki hedef körfez ülkeleri ve Türki Cumhuriyetler. İngiltere pazarından ilk olarak yıllık 500 bin sterlin ciro hedefliyoruz. 1.200 KOBİ müşterimiz var. Toplamda ise 70 bin kullanıcı sayısına ulaştık. Bu rakamı 2024’te 2-,25 katına çıkarmak istiyoruz. 2023 yılında 20 milyon TL yatırım yaptık. 2024 yılında ise 40 milyon TL yatırım planlanıyoruz. 2023 yılsonu ciro beklentimiz olan 40 milyon TL’ye ulaştık. 2024 yılında ise bu rakamı iki katına çıkararak 80 milyon TL’ye yükseltmek.
2024 yılında fiziki pos ürünümüz daha da yaygınlaşacak
Öte yandan küçük ölçekli işletmeler ve esnaflarda, müşterilerin daha fazla kredi kartına yönelmesiyle beraber, fiziksel pos kullanımı artıyor. Fakat kendi kullandıkları kredi kartları kampanyaları için aynı işletmeye giren farklı müşteriler, farklı banka kartlarıyla işlem yapmak istiyor. İşletmelerin perakende tarafında çok fazla bankayla çalışma alışkanlığı hem yoğun prosedürler hem de bankalara ayrı ayrı bütçe ayrılmasından dolayı ortaya çıkan yüksek maliyetlerden dolayı yok.
Küçük ölçekli işletme ve esnafları teknoloji altyapısıyla çok hızlı buluşturuyoruz
Burada çalışılmayan bankaların kredi kartlarından işlem yapmak isteyen müşterilerden dolayı, müşteri ve satıcı arasında bir ticari boşluk oluşuyor. Birçok satış bu nedenden kaçıyor. Önemli bir ciro kaybı var. Ödüyo fiziksel pos, dokunmatik ekran ve android altyapısıyla hem küçük ölçekli işletme ve hem de esnafları teknoloji altyapısıyla çok hızlı buluştururken, hem de sağladığı anlaşmalarla işletmenin müşterilerine tüm kredi kartları çatısı altında uygun maliyetlerle hizmet vermesine olanak sağlıyor.” şeklinde konuştu.
Elektronik tahsilat pazarı büyüyor
Ödüyo’da 2023 ilk dokuz ayında 571 bin 750 işlem yapılarak toplam 10 Milyar TL kredi kartıyla tahsilat gerçekleştirildiğini de söyleyen Yapıcı, “Sektör bazında bakacak olursak öne çıkan sektörler; eğitim, mobilya, ısıtma-soğutma, yapı malzemeleri, tarım, gıda, tekstil, sağlık, otomotiv ve elektronik oldu. Eğitimde 1,45 milyar, mobilyada 1,8 milyar, sağlıkta 1,12 milyar, ısıtma-soğutmada 1 milyar, yapı malzemelerinde 2,17 milyar, tarımda 1,55 milyar, gıdada 2,05 milyar, tekstilde 1,9 milyar, otomotivde 3,22 milyar, elektronikte 1,18 milyar ve diğer kategorilerde ise 1,82 milyar TL’lik harcama yapıldı.” diyerek sözlerini tamamladı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.