Tarımsal üretimde Türkiye’nin önde gelen şirketlerinden biri olan Agrotech, Adıyaman Organik Nar Üreticileri Derneği’yle yeni bir sözleşme imzaladığını duyurdu. Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, Kefalet Esaslı Bahçe Bakım Sözleşmesi kapsamında 2024 yılı üretim sezonu için toplam 155 üreticiyle, 6 bin dekardan fazla alanda organik nar yetiştiriciliği, iyi tarım-global GAP uygulamaları nar yetiştiriciliği ve konvansiyonel nar yetiştiriciliğinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Tarım ve teknoloji şirketi Agrotech, Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yaptığı açıklamada, Adıyaman Organik Nar Üreticileri Derneği’yle yeni bir sözleşme imzalandığını duyurdu. Kefalet Esaslı Bahçe Bakım Sözleşmesi kapsamında, Adıyaman’ın Kahta ilçesi başta olmak üzere bölgenin genelinde 2024 yılı üretim sezonu için toplam 155 üreticiyle, 6 bin dekardan fazla alanda organik nar yetiştiriciliği, iyi tarım-global GAP uygulamaları nar yetiştiriciliği ve konvansiyonel nar yetiştiriciliğinin hayata geçirilmesi hedefleniyor. Adıyaman Organik Nar Üreticileri Derneği Başkanı Osman Çetinkaya’nın katkılarıyla imzalanan sözleşme kapsamında, üreticilerin derneğin kefaletinde Agrotech tarafından temin edilecek gübre ve zirai ilaç gibi girdilerle teknik şartlara uygun üretim yapması ve elde edilecek ürünün tamamının Agrotech’e satılmak üzere derneğe iletileceği belirtildi.

Ürünlerin hasat sezonunda ilgili kooperatifin hakemliğinde, güncel fiyatlar baz alınarak ve girdilerin ürünün tutarından düşülerek Agrotech’e mahsuplaştırılarak satılması amaçlanıyor. Dernek, sözleşmeli üretim kapsamında Agrotech tarafından üreticiye sağlanan girdilerin kaybı durumunda ise üreticinin Agrotech’e ödemediği tüm girdilerin güncel bedelini ödemekle yükümlü olacak. Üreticilerin sigorta mevzuatında belirtilen bütün risklere karşı sözleşmeli ekim yapılan ürün için sigortasını Tarsim Bitkisel Ürün Dolu Paketi sigortası yaptırmalarına yer verilen açıklamada, doğal afet durumunda Agrotech tarafından üreticiye sağlanan girdi tutarlarının da Tarsim kapsamında Agrotech’e ödenmesinin gerekliliğine dikkat çekildi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın