Daha dayanıklı topluluklar yaratmak üzere tüm yenilikçi ve uygulanabilir yöntemlerin benimsendiği bir dünya için çalışan Kalkınma için İnovasyon Derneği, 6 Şubat depreminin yıldönümü yaklaşırken, depremden en çok etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş illerindeki önemli tarım değer zincirlerine depremin etkisini ortaya koyan “Deprem Sonrası Tarımsal Değer Zincirleri Analiz Raporu”nun sonuçlarını açıklayacak.
 
Türkiye’nin toplam tarım üretiminin %15,3’ü iklimsel özellikleri ve verimli toprak yapısıyla, deprem bölgesindeki illerde gerçekleşiyor. Cumhurbaşkanlığı Strateji Başkanlığı’nın yaptığı tarımsal analizler doğrultusunda ise depremin tarım sektörüne verdiği zararın 24,2 milyar TL olduğu tahmin ediliyor. “Deprem Sonrası Tarımsal Değer Zincirleri Analiz Raporu”nun karar vericiler, donörler ve uygulayıcılara depremin tesirlerini iyileştirmeye yönelik değer gelişim önerileri sunması hedefleniyor.
 
Toplantıda, özellikle Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş için tarımsal anlamda yaşanan kaybın belirlenmesi ve aynı zamanda afetten etkilenen üreticilerin pazara erişimde ekonomik dayanıklılık için güçlenmesine destek olmak amacıyla I4D’nin hayata geçirdiği “Sosyal Zincir Projesi”nin de detayları paylaşılacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın