Yeni yıla girerken Türk turizmini etkileyecek gelişmeleri kaleme alan Hüseyin Baraner, “Türk turizmciler olarak hafif turizme yönelmeliyiz” diye belirtti.

Yazısında Türkiye’ye en çok turist gönderen ilk üç ülkedeki ekonomik olayları analiz eden Baraner, “İngilizler için alt yapısı sağlam, faziliteleri zengin en yakın luxury oteller Türkiye’de bulunuyor. İngiltere’nin Türk turizmi için önemi beklenmedik bir şekilde artacaktır. 2028 yılında Türkiye 5 milyon İngiliz sınırını aşacaktır” değerlendirmesinde bulundu.

Almanya’nın yaşlanan nüfusu için Türk turizm sektörünün hazır olması gerektiğine vurgu yapan Erener, “2022 yılında Almanya’da 24 milyon kişi, yani nüfusun %28.7’si göçmen kökenli kişilerden oluşuyordu ve bu kişilerin seyahat seçimlerinde Türkiye açık ara birinci sırada yer alıyor. Almanların seyahat ve yurtdışı tatil arzusu her gün daha da artarken Türkiye tatili en çok artış gösterecek destinasyon olarak kabul ediliyor. 2028 yılında Almanya’dan Türkiye’ye 8 milyonun üzerinde tatilci bekleniyor” diye belirtti.

Türkiye’ye yılda 6.5-7 milyon turist gönderen Rusya’nın Ukrayna ile barış anlaşması yapma ihtimali kadar, Finlandiya ile yeni savaş ihtimali olduğunu hatırlatan Hüseyin Baraner, “Türkiye Rusya ile doğru yerde duruyor. 2030’da iki ülke arasında 40 yıllık bir turizmde beraber yol yürüyüşümüzü kutlayacağız. Türkiye 2028 yılında Rusya’dan 10 milyon ziyaretçiyi karşılamaya hazırlanmalı” diye yazdı.

Turizmde, bu demografik değişime yanıt verecek yeni ürünler geliştiren destinasyonların avantajlı olacağını hatırlatan Baraner, “Dünyada otelcilikte önemli bir yer edindik. Türk turizmciler olarak hafif turizme yönelmeliyiz. Tüketimin yapay zeka kontrolü ve yeni teknolojilerle otellerimiz daha hafif hale gelmeli, yükleri azaltmalı, enerjiyi daha akıllıca tüketmeli, daha iyi eğitimli ve daha az, ancak daha memnun personelle yüksek hizmet çözümleri bulmalıdır” şeklinde görüş belirtti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın