Sabancı Holding ve Ageas iştiraki olan AgeSA, sürdürülebilirlik alanındaki çevresel, sosyal ve ekonomik sorumluluklarını aktardığı çalışmalarına yer verdiği Sürdürülebilirlik Raporu’nun ikincisini yayınladı. Raporda AgeSA’nın şirket araçlarının yakıt, ofislerin doğal gaz tüketiminden ve elektrik kullanımından kaynaklanan karbon emisyon oranını 2019 yılına göre yüzde 40 azalttığı bilgisi de yer aldı.
Bireysel emeklilik ve hayat sigortası sektörünün lider kuruluşlarından AgeSA, sürdürülebilirlik çalışmalarını aktardığı 2022 Sürdürülebilirlik Raporu yayınlandı. “Odağımız insan, amacımız değer üretmek” sloganıyla hazırlanan raporda AgeSA’nın sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşmak için çevresel, sosyal ve yönetimsel performans odaklı çalışmalarına ve attığı adımlara ayrıntılı şekilde yer verildi. Karbon ayak izini azaltmaya yönelik önemli adımlar atan AgeSA raporda, çevresel etkiyi azaltma konularında sağlanan ilerlemeleri detaylı bir şekilde aktardı. Şirket araçlarının yakıt, ofislerin doğal gaz tüketiminden ve elektrik kullanımından kaynaklanan emisyonların toplamını, 2019 yılına göre 764 ton (%40) azaltan AgeSA, Paris Anlaşması’nın 1,5°C senaryosu ile uyumlu olarak Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2019-2030 arası %69 azaltmayı taahhüt etti.
AgeSA tükettiği suyu %77 azalttı
Yatırım portföyünden kaynaklı Kapsam 3 emisyonlarını Bilime Dayalı Hedefler İnisiyatifi (SBTi) uyumlu hale getirmek için uygulama planı üzerinde çalıştıklarını belirten AgeSA Hayat ve Emeklilik İnsan Kaynakları ve Sürdürülebilirlik Genel Müdür Yardımcısı Burak Yüzgül, şunları söyledi: “İki yıl içinde SBTi’ye taahhütte bulunmayı planlıyoruz. Dijital dönüşüm faaliyetlerimiz sayesinde satış süreçlerinde 12.807.885 adet A4 kâğıdın baskıda kullanımını ve 582 ağacın kesilmesini önleyerek 240 ton karbon emisyonu ve 128.078.845 litre su tasarrufuna katkıda bulunduk. Toplam atık miktarımızı %35 azaltmayı başardık. Şirket, 2019 yılından bu yana tükettiğimiz suyu %77 oranında azalttık, çalışan sayımız artmasına rağmen kişi başı su tüketiminde %82 tasarruf sağladık” dedi.
2021 yılında Avrupa Birliği’nde tek kullanımlık plastiklerin yasaklanması ve 2022’de Birleşmiş Milletler’in 2024 yılına kadar küresel plastik anlaşması için belirlediği hedefler doğrultusunda ofis içi tek kullanımlık plastikleri kullanımdan kaldıran AgeSA, LEED Gold Yeşil Ofis Belgesi’ni de aldı. Şirket, ayrıca vefat eden müşterilerinin anısını yaşatmak için AgeSA Hatıra Ormanı’nı oluşturdu.
AgeSA sürdürülebilirlik odaklı 6 ürün ve hizmeti müşterileriyle buluşturdu
2022 yılında sürdürülebilirlik odaklı 6 yeni ürün ve hizmet sunan AgeSA, sürdürülebilirlik fonu, görme engelli müşterilere yönelik dijital kanallarda sesli yönlendirme hizmeti, finansal okuryazarlığı az olan müşteriler için finansal danışmanlık hizmeti; uzun süreli işsizlik teminatı, ekonomik zorluklar nedeniyle ödemelerine ara veren müşterilerimize sunulan opsiyonlar, sağlık danışmanlığı ve dijital dönüşüm gibi sürdürülebilirlik özelliği gösteren ürün ve hizmetlerin payını %20’ye ulaştırdı. Şirketin hedefi ise sürdürülebilirlik odaklı ürün ve hizmetlerin payını %25’e çıkarmak.
Çalışan bağlılığı oranı %82 oldu
AgeSA Sürdürülebilir Raporu’nda şirket içinde ve dışında gerçekleştirilen sosyal projeler, eğitim girişimleri ve çalışan refahını artırmaya yönelik politikalara da yer verdi. %98 katılımla gerçekleşen çalışan bağlılığı anketinde %82 skor ile Türkiye’nin en iyi işyerleri arasında yerini sağlamlaştıran AgeSA, kadın çalışan oranıyla da farkını bir kez daha ortaya koydu. Şirketin kadın çalışan oranı %65, kadın yönetici oranı %47, yeni atanan kadın yönetici oranı ise %69 oldu.
Yaşlanma ile ilgili toplumsal sorunu ele alan ilk şirket
Toplumun kalkınması, refahı ve daha iyi bir yaşama erişmesi için program ve projeler tasarlayan AgeSA, Yaşlanma ve yaş ayrımcılığı çerçevesinde bir sosyal sorunu ele alan ilk özel şirket konumunda. 2019 yılında, “Her Yaşta” kurumsal sosyal sorumluluk projesini başlatarak toplumun yaşlanmaya hazırlığına rehber olmak ve yaşlılık özelindeki negatif algıyı pozitife çevirmek için çalışıyor. 2021 yılından itibaren Her Yaşta Fonu kapsamında da toplam, 5 sivil toplum kuruluşuna ve 8 projeye hibe desteği sağladı. Şirket, Sürdürülebilir İş Ödülleri’nde “Çeşitlilik ve Kapsayıcılık” kategorisinde ise Her Yaşta Fonu ile ödüle layık görüldü. Hayata geçirdiği toplumsal yatırım ve sosyal etki projeleri ile insana ve çevreye pozitif katkı sunan AgesA, toplumsal yatırımlar için 2.232.595 TL ayırarak eşitlik, çeşitlilik ve kapsayıcılık programları ile toplam 179.083 kişiye ulaştı. Şirket ayrıca, 132 kişilik gönüllü grubu ile Doğa Atölyeleri” projesi kapsamında İstanbul’daki 12 okulda gerçekleştirdiği eğitimler ve oluşturduğu sebze-meyve bahçeleriyle 572 çocuğu tarım kültürüyle tanıştırdı.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.