Veri güvenliği, artık şirketler için sadece bir seçenek veya lüks değil, aynı zamanda iş sürekliliği ve itibar yönetimi açısından kritik hale geldi. ITServ’e göre dijital çağda bilgi varlıklarını korumak için proaktif bir veri güvenliği stratejisi gerekiyor. Proaktif veri güvenliği ile potansiyel siber saldırı tehditlerine karşı önceden önlem alınarak strateji geliştiriliyor
Dijitalleşmenin hız kazandığı son dönemde şirketlerin bilgi varlıklarını korumak için proaktif veri güvenliği kaçınılmaz hale geldi. Veri güvenliği, artık sadece bir seçenek veya lüks bir yatırım değil, iş sürekliliği, rekabet avantajı ve itibar yönetimi açısından kritik bir gereklilik oldu.
Veriyi riskten önce koruyor
Kurumların tüm teknoloji ihtiyaçlarını tek merkezden çözebilen ITServ’e göre proaktif veri güvenliğiyle kurumlar rekabette de iş sürekliliğiyle öne geçiyorlar. Proaktif veri güvenliği, bir şirketin potansiyel tehditlere karşı önceden önlemler almasını sağlıyor. Yani, sadece mevcut tehditlere karşı değil, aynı zamanda gelecekte ortaya çıkabilecek potansiyel risklere karşı da önlemler alınmasına imkan tanıyor.
Veriler hangi önlemlerle korunmalı?
Veri güvenliğinde kimlik ve erişim yönetimi önemli bir bileşen olarak biliniyor. Bu hizmetle, kimlik doğrulama, yetkilendirme ve erişim kontrolü sağlanıyor.
Veri güvenliği platformu hizmeti ise veri şifreleme, veri maskelenmesi, veri kaybı önleme, veri sızıntısı tespiti gibi çözümleri kapsıyor.
Sosyal medya güvenliği başlığında da dijital medyadaki güvenlik riskleri, sahte hesaplar ve dolandırıcılık tespiti yapılıyor.
Güvenlik bilgi ve olay yönetimi (SIEM) başlığıysa işletmenin ağında gerçek zamanlı tehditleri izlemek ve yanıtlamak için kullanılıyor.
Ağ erişim kontrolü (NAC), işletmenin ağına bağlanan cihazların güvenliğini sağlıyor. Bu hizmetle, ağa bağlanan cihazların yetkilendirilmesi, uç nokta güvenliği ve ağa erişim politikaları güçlendiriliyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.