Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; “Konumuz: Cerebral Palsy (Serebral Palsi)” seminerleri ile çocukluk döneminde görülen en yaygın fiziksel engellilik durumuna dikkat çekmeye devam ediyor. 2 Aralık’taki Gaziantep seminerinde konunun uzmanlarını bir araya getiren Vakıf; 3 Aralık’ta Hatay – Antakya’ya giderek özel gereksinimli bireylere konsültasyon desteği sağladı.  

51 yıldır Cerebral Palsy’li çocuklara ve erişkinlere teşhis, tedavi ve rehabilitasyon hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye; bu alandaki bilimsel çalışmaların yürütülmesine ve sürekliliğinin sağlanmasına da öncülük ediyor.  

Vakıf; 2 Aralık Cumartesi günü Gaziantep Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen “Konumuz: Cerebral Palsy” seminerinde; Cerebral Palsy’nin tanı ve tedavisindeki güncel gelişmeleri paylaşmak amacıyla bu alandaki uzmanları bir araya getirdi. Dört panel olarak düzenlenen seminerde uzmanlar; nörolojik, ortopedik, pedagojik, fizyoterapi ve özel eğitim alanlarında yeni yaklaşımları aktarırken deprem gibi afet durumlarının çocuklar ve ailelerin üzerindeki etkileri ele alındı. Güneydoğu Anadolu’nun çeşitli illerinden gelen uzmanların katılımı ile gerçekleşen seminerde; ortopedik süreçler, fizyoterapi yaklaşımı, amputasyon, ortez ve protez rehabilitasyonu, travma ve stresin konuşmaya etkileri, afet sonrası özel eğitim hizmetleri ve çocuklar üzerindeki psikolojik etkileri konuşuldu.  

Deprem felaketinin ilk gününden itibaren bölgedeki çalışmalarına istikrarla devam eden Vakıf, “Konumuz: Cerebral Palsy” semineri sonrasında 8 farklı branşın uzmanıyla birlikte 3 Aralık’ta Antakya’ya gitti. Nöroloji, ortopedi, fizyoterapi, özel eğitim, dil ve konuşma terapisi, psikoloji, üroloji,  ve ağız ve diş sağlığı alanlarında uzmanlaşmış hekim ve akademisyenler; geçici barınma merkezlerinde  özel gereksinimli çocuklarla buluşarak 10 istasyonda toplam 118 konsültasyon gerçekleştirdi ve çocukların ihtiyaçlarını tespit etti.

Vakfın Genel Direktörü Nigar Evgin; Vakfımızın Akademik Kurulu’nun önderliğinde “Cerebral Palsy konusunda uzmanları ve aileleri bilgilendirmek amacıyla Türkiye’nin dört bir yanında Konumuz: Cerebral Palsy Seminerleri düzenliyoruz. Bugüne kadar Adana, Ankara, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Erzurum, Hatay, Konya ve Muğla’da gerçekleştirdiğimiz seminerlerin sonunda engelli bireylere konsültasyon desteği sağladık. Bu seneki seminer rotamızda ise Gaziantep vardı. Bundan önceki seminerlerden farklı olarak konsültasyon desteğini farklı bir günde farklı bir şehirde yapmaya karar verdik. Verdiğimiz kararın arkasında yatan sebep ise deprem bölgesinde sunduğumuz hizmetler sırasında Hatay ilindeki engelli bireylerin tıbbi konsültasyon ihtiyacı olduğunu saptamış olmamızdı. Bu sebeple Gaziantep ile başlayan seminer rotamızın ikinci durağı Antakya oldu. Akademik Kurulu üyelerimiz 8 farklı branşta bir ekip oluşturarak depremzede engelli bireylere konsültasyon desteği sağladı” dedi.   

Deprem bölgesindeki engelli bireyler için çok yönlü hizmet modelleri sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, bölgedeki 3 farklı geçici barınma alanına konumlandırdığı Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimi’nin yanında Mobil Hizmet Aracı ile de kırsal bölgedeki engelli bireylere ve ailelerine rehabilitasyon, özel eğitim ve psikoterapi desteği sağlıyor. Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı’nın bölgedeki çalışmaları Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK)  tarafından düzenlenen Ortak Yarınlar Ödül Programı kapsamında Afet Sonrası Dayanışma Ödülü’ne layık görüldü.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın