• Koza Halı, 6 Şubat depremi sonrasında, depremzedelere yardım amaçlı kurduğu 6 Şubat Dayanışma Derneği’nin ismini, Şahinbey ilçesinde açılan gençlik merkezine verdi.
  • Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve 6 Şubat Dayanışma Derneği Başkanı sıfatıyla Koza Halı İcra Kurulu Başkanı İbrahim Cingisiz protokolü 4 Aralık tarihinde imzaladı. 

Koza Halı, doğduğu yer olan Gaziantep ve pek çok ili olumsuz etkileyen 6 Şubat depreminin ardından depremzedelere destek olmak amacıyla geçtiğimiz yıl 6 Şubat Dayanışma Derneğini kurdu. Koza Halı’nın ülke genelindeki ve ABD’deki iş ortakları dahil olmak üzere, birçok kişi ve kurumun destek olduğu dernek sayesinde depremzedelerin anısını yaşatacak önemli yardımlar toplandı. Bu yardımlar, işletmesi Gaziantep Büyükşehir Belediye’sine ait olacak ve ismini dernekten alan 6 Şubat Gençlik Eğitim Merkezi’ne, Dernek kanalıyla 8.000.000,00 TL bağış olarak aktarıldı. 

Koza Halı, bu değerli sosyal sorumluluk girişimini, Şahinbey’de açılan gençlik merkezine derneğin ismini vererek taçlandırdı. Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin’in katılımıyla açılan 6 Şubat Gençlik Eğitim Merkezi ile ilgili konuşan Koza Halı İcra Kurulu Başkanı İbrahim Cingisiz, “Geçtiğimiz Şubat ayında Kahramanmaraş merkezli yaşadığımız büyük afetin ardından bölgenin ileri gelen şirketlerinden biri olarak depremden zarar gören bölgelere destek olmak bizim için çok değerliydi. Bu sebeple 6 Şubat Dayanışma Derneği’ni kurduk ve sadece ülkemizden değil aynı zamanda yurt dışından da büyük fayda sağlayacak yardımlar topladık. Bugün burada gençlerimizin geleceğine katkı sağlayacak yaralarını saracak çok kıymetli bir merkeze katkıda bulunarak derneğimizin ismini veriyoruz. Böylece 6 Şubat depremini bir ders niteliğinde hafızalara kazıyacak ve daha sağlam bir geleceğin temellerini atacağız. Bu onuru bizlere layık gören Gaziantep Büyükşehir Belediye’sine teşekkürlerimi sunuyorum.” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın