- Türk Telekom, insanı merkeze alan yaklaşımı ile sosyal sorumluluk projelerine devam ediyor. Türk Telekom’un, görme engelliler için sesli içerik hizmeti sunan “Telefon Kütüphanesi” uygulamasının “Tablolar Konuşuyor” bölümüne eklediği Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi’nden oluşan dijital resim sergisi, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde AKM’de açıldı. Başta görme engelli sanatseverler olmak üzere tüm ziyaretçiler sesli betimlemeye ve tablo yorumlarına sahip eserlerle farklı bir sergi deneyimi yaşayacak.
- Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “Türkiye’ye Değer anlayışıyla hayata geçirdiğimiz kurumsal sosyal sorumluluk projelerimizle; teknolojiyi iyilik ve faydaya dönüştürüyoruz. Herkes için erişilebilir iletişim ilkesiyle kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı sürdürürken, iletişimin en etkili araçlarından birisi olan sanatı odağımıza alarak, sanatın erişilebilirliğine dikkat çeken projeler sunuyoruz. Bu doğrultuda Milli Saraylar Resim Müzesi’nin zengin koleksiyonundan özel bir seçkiyi farklı bir sergi deneyimiyle AKM’de sanat severlerle buluşturuyoruz” dedi.
Türk Telekom, teknoloji alanındaki bilgi birikimini kültür-sanat alanına aktardığı ve ana destekçisi olduğu Atatürk Kültür Merkezi’nde, herkes için erişilebilir bir sergi deneyimi sunuyor. Türk Telekom’un görme engellilere yönelik sesli içerik hizmeti Telefon Kütüphanesi uygulamasının içinde yer alan ‘Tablolar Konuşuyor’ bölümündeki resimler, yepyeni bir koleksiyon ve farklı bir konseptle tasarlandı. Bu kapsamda uygulamada da yer alan; “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi- Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi”; 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde Atatürk Kültür Merkezi’nde başta görme engelliler olmak üzere tüm sanatseverlerin ziyaretine açıldı.
Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu’ndan 20 eser, 3-24 Aralık tarihlerinde kültür ve sanatın kalbi AKM’de sergilenecek.
Türk Telekom CEO’su Ümit Önal “Ülkemizin dijital dönüşümünün lideri Türk Telekom olarak, herkes için erişilebilir iletişim ilkesiyle kurumsal sosyal sorumluluk çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Teknoloji ile dijital dönüşüm alanındaki deneyimimizi kültür-sanata aktardığımız ve ana destekçisi olduğumuz Atatürk Kültür Merkezi’nde; Sesli Adımlar uygulamamız ile görme ve işitme engelli ziyaretçilere erişilebilir bir deneyim sunuyoruz. Bugün de görme engellilerin sesli kitaplara ulaşabildiği, ayrıca içerisinde ilaç barkodu okuma, para tanıma gibi uygulamaları da yer alan Telefon Kütüphanesi projemizin ‘Tablolar Konuşuyor’ bölümündeki resimlere Milli Saraylar Resim Müzesi’nden seçkin eserleri ekledik. “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi- Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi”ni AKM’de başta görme engelliler olmak üzere tüm sanatseverlerin ziyaretine açtık. Katılımcılar, sergideki resimlerin, sesli betimlemelerine ve tablo yorumlarına erişebilecekler. Ayrıca, duyulara hitap eden efektlere sahip eserler ile de farklı bir sergi deneyimi yaşayacaklar. Farkındalık yaratan sosyal sorumluluk projelerimizle engelli bireylerin toplumsal hayata daha eşit ve daha aktif olarak katılmasını desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.
Sanatseverlere bütüncül sergi deneyimi
2021’de Emine Erdoğan Hanımefendi’nin katılımı ile Cumhurbaşkanlığı Millet Kütüphanesi’nde sanatseverlerin ziyaretine açılan, Telefon Kütüphanesi uygulamasındaki sesli betimlemeli dünyaca ünlü tablolardan oluşan dijital sergiye; başta görme engelliler olmak üzere farklı şehirlerden ziyaretçiler yoğun ilgi göstermişti. Görme engellileri yeni tablolarla buluşturmaya devam eden Türk Telekom, bu yıl da 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Tablolar Konuşuyor Dijital Resim Sergisi- Milli Saraylar Resim Müzesi Koleksiyonu Seçkisi”ni AKM’de tüm sanatseverlerin beğenisine sundu. Ülkemizin en zengin koleksiyonlarından birine ev sahipliği yapan Milli Saraylar Resim Müzesi’nden seçilen 20 eserin yer aldığı sergide, Osman Hamdi Bey’den Halil Paşa’ya; Fausto Zonaro’dan Ayvazovski’ye yerli ve yabancı ressamların yapıtları bulunuyor.
Sergi, 3-24 Aralık tarihleri arasında AKM Çok Amaçlı Salon’da 10.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.
Türk Telekom’un ‘Türkiye’ye Değer’ projeleri
‘Türkiye’ye Değer’ çatısı altında sosyal sorumluluk çalışmalarını sürdüren Türk Telekom’un erişilebilirlik kapsamında farklı projeleri de yer alıyor. Türkiye’nin ilk telefonda sesli kitap hizmeti sunan Telefon Kütüphanesi uygulaması ile görme engellilerin bilgiye erişiminde engelleri kaldıranTürk Telekom, uygulama içinde yer alan İlaç Barkodu Okuma ve Para Tanıma özellikleriyle de kullanıcıların hayatını kolaylaştıran çözümler sunuyor. Ayrıca Türk Telekom tarafından geliştirilen Kitaplara Ses uygulaması ile dileyen herkes görme engelliler için gönüllü kitap seslendirebiliyor. Az gören çocukların ‘erken müdahale eğitimi’ alarak görme yetilerini artırmalarını sağlayan Günışığı projesi ise az gören çocukların toplumsal hayata eşit koşullarda katılmalarını kolaylaştırıyor. Görme ve işitme engelli sanatseverler ise Türk Telekom’un Sesli Adımlar uygulaması ile Atatürk Kültür Merkezi’nin açık ve kapalı tüm alanlarını, başka birinin yardımına gerek duymadan, ücretsiz ve operatör bağımsız olarak akıllı telefonlarına yükledikleri bu özel uygulama eşliğinde ziyaret edebiliyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.