Kolejli İş İnsanları Derneği, Bilkent Otel’de düzenlenen ‘Cumhuriyetin 100. Yılında Ekonomiye Yön Veren Kolejliler’ panelinde her biri alanında uzman isimleri ağırladı. Katılımcıların başarı hikayeleri ve 100. Yıl hedeflerinden bahsedildiği toplantı ilgi ile karşılandı.

İki oturum halinde gerçekleşen panelde her biri kendi alanında uzman isimler A’dan Z’ye ekonomiyi masaya yatırdı. Her sektörden üst düzey yöneticilerin katılımıyla gerçekleşen sempozyum; Kolejli İş İnsanları Derneği (KİD) ’nin son zamanlarda yaptığı faaliyetler bilgilendirme videosu ile başladı. KİD Başkanı Mehmet Ali Ertuğrul yaptığı açılış konuşmasında hayata geçirdikleri projelerden bahsetti. Ertuğrul; Cumhuriyet’in 100. Yılında 100 genci istihdam etme projesi ile 100 genç kızın iş hayatına dahil olacağını ifade etti. DA Danışmanlık & Proje Geliştirme CEO’su Didem Aydın’ın moderatörlüğünü üstlendiği panelin birinci oturumunda, Tepe Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Olcay, Eti Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Polatoğlu, Dalsan Alçı Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Daloğlu, Bankacı ve Girişimci Sinan Şahinbaş yerini aldı. Türkiye inşaat sektörü ve yatırımları merkezli gerçekleşen 1. oturumda konuşan Tepe Emlak Yatırım Yönetim Kurulu Başkanı Hayal Olcay değişen yaşam tarzlarının hem AVM’leri hem de gayrimenkul sektörünü değiştirdiğini ifade etti. Olcay sürdürülebilirlik kavramının önemle altını çizdi.

Hedef yurt dışı pazarı

Eti’nin geçmişten günümüze faaliyetlerinden bahseden Eti Gıda A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Polatoğlu asıl hedeflerinin yurt dışı pazarı olduğunu aktardı. Dalsan Alçı Sanayi ve Ticaret A.Ş Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür Yardımcısı Timuçin Daloğlu 100. Yılda ülke olarak üstüne düşünülmesi gereken konunun sürdürülebilirlik olduğuna dikkat çekerek Türkiye’de de bu anlamda çalışmaların hızlandırılması gerektiğini belirtti. Bankacı ve Girişimci Sinan Şahinbaş bankacılığın dünü ve bugününü ele aldığı konuşmasında, Türkiye’de bankacılık sektörünün özelleştirmesi ile yaşanan gelişmeleri aktardı. Seçim sonrası Merkez Bankası’nın uyguladığı faiz politikalarına da değinen Şahinbaş uygulanan faiz kararının doğru olduğunu ve düzen için belirli bir zamana ihtiyaç olduğunu kaydetti. İlk oturum konuşmacıların gençlerin kariyer planlamasına yönelik tavsiyeleri ile son buldu.

Özelleştirme ile gelen başarı

Moderatörlüğünü Bilkent Üniversitesi Ekonomi Bölümü Profesörü Refet Gürkaynak’ın üstlendiği ikinci oturumda ise, Şişecam CEO’su Görkem Elverici, Bülbüloğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bülbüloğlu ve TAV Havalimanları Yönetim Kurulu Başkan vekili ve TAV İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Sani Şener konuşmacı olarak yer aldı. Refet Gürkaynak üretmenin önemine vurgu yaparak sözü konuşmacılara bıraktı. “Zamanı yakalamak çok önemli. TAV da biz zamanı yakaladık” diyerek konuşmasına başlayan Sani Şener eğitimin önemine dikkat çekerek tarım ve hayvancılık anlamında Türkiye’nin potansiyelinin altında olduğunu ifade etti.

Akıllı teknoloji ve insan kaynaklarına yatırım yapılmalı

Bülbüloğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Önder Bülbüloğlu dünyada yaşanan sektörleri ile ilgili gelişmeleri yakından takip ettiklerini ifade etti. Şişecam olarak uyguladıkları politikaları aktaran Şişecam CEO’su Görkem Elverici ise akıllı teknolojiler ve insan kaynağı yatırımına vurgu yaparak “2040 geldiğinde o günün resmini doğru okumak büyük önem taşıyor” diyerek sözlerini noktaladı. Türkiye’de öncelik verilmesi gereken konuların konuşulduğu 2. Oturumda eğitimin ve hukuk sisteminin belirli normlar üzerine oturtulması gerektiğine vurgu yapıldı. Konferans sonrası gerçekleşen kokteylde bir araya gelen Kolejli iş insanları yeni iş fırsatları, güçlü iş birliktelikleri ve yatırımları değerlendirme fırsatı buldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın