İş dünyasına yenilikçi bir bakış açısı getiren, ofis yönetim binaları işletmesi olarak tanımlanan Assembly Buildings Kurucu Ortağı Yiğit Şatıroğlu, iş dünyası, siyaset ve kültür alanlarındaki kanaat önderlerinin küresel sınamaları değerlendirmelerini kolaylaştıran açık bir diyalog imkanı sunan, bu yıl 14. Kez düzenlenen Boğaziçi Zirvesi’ne katıldı.

Rel Collection Başkanı ve Assembly Buildings Kurucu Ortağı Yiğit Şatıroğlu, zirve, kamu ve özel kuruluşlar, iş dünyası ve toplumun diğer kesimlerinin üzerinde pozitif bir etki oluşturmak maksadıyla; liderleri, karar vericileri, akademisyenleri ve her meslekten bireyleri bir araya getirerek, iş birliği imkanları yaratan ve motive eden bir platform sunan Boğaziçi Zirvesi’nde “İş dünyasının geleceğini gayrimenkul yatırımlarının yeniden tanımlanması perspektifiyle şekillendirmek” başlıklı oturumda konuştu. TurkishWİN’den Melek Pulatkonak’ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturuma Yiğit Şatıroğlu dışında Carrier İnsan Kaynakları Founder Tuğaçar Susin, Silk&Cashmere CEO’su Ferhat Zamanpur, Core Strateji kurucusu İhsan Elgin katıldılar.

Oturumu Carrier HR’dan Tuğaçar Susin, HR şapkasıyla gelecek için trendlerden bahsederek başlattı. Gartner’a göre liderler arasında konuşulan 5 ana İK konusunun “Lider ve Yönetim Gelişimi”, “Organizasyonel Kültür”, “HR Teknolojileri, “Değişim Yönetimi” ve “Kariyer Yönetimi” olduğunu anlatan Susin, bu trendlerin ortaya çıkmasının sebeplerini de 3 maddede özetledi;

a. Yetenek için artan rekabet

b. Karlılığın artan önemi ile birlikte çalışanlar üzerinde yukarı yönlü artan verimlilik baskısı

c. Yapay zeka öncelikli teknolojilerin insan kaynağı ile olan ilişkisi.


Ortak bağları Assembly üyesi olmaları olan konuşmacılardan Tuğaçar Susin’in çalışan beklentilerinin değişimini anlatmasının ardından İhsan Elgin, girişimci kimliğiyle liderlerin, değişim trendini ve iş hayatındaki trendleri, liderlerin inovasyon ve yeniliği hayata alması ve founder mentality’e geçmesini, girişimlerden ve çalışanların fikirlerine yatırım yaparak inovasyon beslemesi; iş modeli odaklı düşünme; yetkinlikleri başka sektörlere ya da işlere taşıma; ekosistem yönetmek, rakiplerle ortak iş yapmak gibi başlıklara değindi.

Ferhat Zamanpur ise ikinci nesil liderlerin bu değişimleri nasıl ele aldığını ve kültür değişimini, bugüne ayak uydurmak için dijital dönüşümü, outsource insan kaynağını ve ofisini Assembly’e taşıma hikayesini anlattı. Zamanpur, bunun yarattığı çalışan mutluluğuna da değindi. Ayrıca liderlerin hybrid çalışma sistemine geçişinin de çalışanlar tarafından takdir edilmesinden ve bunun da lider tarafında yaratılan bir değer olmasının altını çizdi.

Tüm bu trendler ve beklentilere Assembly’nin fiziksel ve ekosistem olarak sağladığı alanı ve gelecekteki çalışma hayatının nasıl şekilleneceğini ise Yiğit Şatıroğlu aktardı. Hem çalışan beklentilerini karşılayan hem de liderlerin dönüşümüne yardımcı olan fiziksel mekanları tasarlayan, ekosistem yaratarak toplulukların bu etkileşim anlarını-alanlarını kurgulayan bir yapı olan Assembly’yi anlatan Şatıroğlu, beklentileri kapsayan fiziksel mekan tasarımı, farklı sektörleri bir araya getiren ve daha fazla etkileşim sağlayarak ekosistemler yaratmaktan, farklı kurum ve kişileri bir çatı altında toplamaktan ve bu topluluğu yönetmekten bahsetti.

Yiğit Şatıroğlu ayrıca kapanan ofislerin, boşalan binaların gayrimenkul sektöründe yaratacağı değişim ve gelecekten de söz etti. Assembly’nin Ankara One Tower’da yaptığı gibi gayrimenkulleri dönüştürme gücünden, marka yaratarak yeni işlevler kazandırmasından bahseden Şatıroğlu, New York başta olmak üzere Amerika’da yoğun olarak yaşanan boş kalan ofis binalarının yeni çalışan & lider beklentilerine paralel olarak dönüşüme ve renovasyona gitmesinin ve bu dönüşümlerin kaçınılmaz olduğunun altını çizen Şatıroğlu ofis binalarındaki ilk dönüşümün Assembly Buildings olduğunu da sözlerine ekledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın