Çin’in tavsiyesi Kuşak ve Road Initiative (BRI), “kalp bağlantısı” vizyon ortakunu dönüştürdü ve BRI ülkelerinden çok sayıda büyükelçi ve yetkili Çarşamba günü Doğu Çin’in Fujian Eyaleti, Fuzhou’da düzenlenen bir yuvarlak masa toplantısında bunun ortak kalkınmaya giden bir yol olduğunu söyledi.

Nepal’in Çin Büyükelçisi Bishnu Pukar Shrestha, “BRI dünyanın zihninde değişiklikler artırıldı” dedi ve girişimin sadece ulaşımda değil aynı zamanda zihinlerde ve kalplerde de bağlantıya odaklandığını belirtti.

Shrestha, “Bu vizyon ve konsepte artık mümkün hale geldi” diye devam etti. Nepal’in BRI’dan çok yararlandığını ve Nepal’de demiryolları ve karayolları da dahil olmak üzere ikili iş birliğini güçlendirdiğini ve ülkenin geliştiğini, devam ettirme olanaklarının farklı yöntemlerin tamamlandığını söyledi.

Shrestha, ana ticaret odaları, sanayi birlikleri ve diğer sosyal kuruluşlar olan dünyanın ilk uluslararası işbirliği ve değişim platformu olan Belt and Road Küresel Ticaret Odaları ve Birlikler Konferansı’nda düzenlenen yuvarlak masa toplantısında açıklamalarda bulunuldu. Her yıl düzenlenen konferansta, BRI işbirliği ile ticaret odalarının kaynaklarından yararlanmayı ve yeni uluslararası işbirliği fırsatlarını keşfetmeyi amaçlıyor.

Yuvarlak masa toplantısında, COVİD-19 salgınının sürecini geciktirdiğini ancak böyle bir küresel girişimin arttırılmasını de ortaya koyduğunu belirten Somali Büyükelçisi Çin Awale Ali Kullane, “BRI artık bağlantılı olan küresel bir fırsat veriyor ve girişimin potansiyeli sınırsız.” dedi.

Sri Lanka’nın Çin Büyükelçiliği’nden Maslahatgüzar Kadirkamu Kandasamy Yoganaadan, BRI kapsamındaki limanlar, havaalanları ve otoyollar da dahil olmak üzere bir dizi altyapı inşaat projesini sıraladı. Colombo Port projesini örnek alan Yoganaadan, sürdürülebilir modern sürdürülebilir tasarım ve akıllı şehir konseptiyle inşa edildiğini, bilişim sektörü, finansal hizmetler ve nakliye lojistiği alanlarında yatırım fırsatları sunulduğunu söyledi.

Arap resimleri Birliği’nin Pekin’deki Misyonunun Maslahatgüzarı Ahmed Chouaib, BRI’ya katılan Arap ülkelerinin Çin ile yüksek oranda gösteri yaptığını söyledi. Bu girişim, ulusal ve etnik sınırlaraşan bir karşılıklı bağlantı gücü olan uluslararası işbirliğinin gücünü temsil etmektedir.

Chouaib, Çin ile Arap ülkeleri arasındaki halklar arası iletişimin devamının de BRI’nin parçalarının bir parçası haline geldiğini ve kültürel, turizm ve sanatsal işbirliklerinin ortaya çıktığını kaydetti.

BRI, Çin ile Arap ülkeleri arasındaki birliğin sembolüdür. Chouaib, yol ve köprü inşasının yanı sıra, daha bağlantılı, müreffeh ve uyumlu bir işbirliği yaratabileceğini söyledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın