Bu yıl “Sürdürülebilir Turizm” ana temasıyla düzenlenen 13. Uluslararası Resort Turizm Kongresi‘nin açılışına Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, İş Bankası Genel Müdürü Hakan Aran, AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkanı Erkan Yağcı katıldı.

AKTOB Başkanı Kaan Kavaloğlu açılış konuşmasında Cumhuriyetin 100. yılına vurgu yaparak, “Bu gün burada bir araya gelip turizmi konuşabiliyorsak, 100 milyon turist ve 100 milyar dolar turizm geliri elde etmeyi planlıyorsak, bu hedef Cumhuriyeti kuran vizyonerliğin devamı, mevcut potansiyelimiz düşünüldüğünde ise tamamıyla rasyonel bir gelecek planlamasıdır. Bu mevcut potansiyelimiz ile turizmi besleyen kaynaklara, onlarca medeniyete ev sahipliği yapmış coğrafyamız, dünya tarihine damga vuran arkeolojik varlıklarımız, doğal zenginlikler, turizm çeşitliliği yaratan farklı konseptler, dünya standartlarının üzerinde hizmet verdiğimiz konaklama işletmelerimizle birlikte dünyadaki turizm liderleri arasında yer alıyoruz” dedi.

Kongrenin genel teması olan “sürdürülebilir turizm” konusuna işaret eden Kavaloğlu, önümüzdeki yıl karbon ayak izini sıfıra yakın bir kongre yapmayı planladıklarını söyledi.

Turizmin gücünü insandan alan bir endüstri olduğunu ifade eden Kavaloğlu, Türkiye’nin rekabet gücünün en güçlü ve vazgeçilmez potansiyelinin genç nüfusla birlikte özgün insan gücü olduğunu belirtti.  

Kaan Kavaloğlu, Türkiye’nin çeşitli aralıklarla meydana gelmiş, ulusal ve küresel ölçekteki tüm krizleri en üst düzeyde yönetebildiğini, yaşanan bütün bu olumsuzluklara rağmen her zaman dünyada en hızlı toparlanan bir destinasyon olduğunu söyledi.

Sektörün, dünya ve turizm gündeminin başında yer alan ve “geçici bir kriz” olmayan iklim değişikliğinin yol açtığı negatif etkilerle karşı karşıya olduğuna dikkat çeken Kavaloğlu, “Bu konudan en fazla etkilenecek sektör olacağımızın bilincindeyiz. Bu yıl kongre ana temasını bu sebeple ‘sürdürülebilir turizm’ olarak belirledik. Tüm sektörlerde endüstrilerin geleceğini belirleyen, ülke ekonomilerine yön verecek, yaşamsal belirleyici olarak gördüğümüz sürdürülebilirliği çalışmalarımızın en başına koyduk” dedi.

Sektörün kredi ve finansal destek ihtiyacına dikkat çeken Kavaloğlu, sektörün yeni yatırımlar; yaşanan krizler nedeniyle işleyen otellerde doğan kredi ihtiyacı; otellerin restorasyon ve renovasyon ihtiyaçları olmak üzere üç çeşit finansman ihtiyacı bulunduğunun altını çizdi. Kavaloğlu, “Aynı dili konuştuğumuz bir finansman gücü önemli. Ocak-Şubat-Mart’ta rezervasyon alıyoruz ama bu aylarda en kötü dönemimizi yaşıyoruz. Dolayısıyla bunu bilen, bunun farkında olan, ödeme planlarını ona göre yapmaya imkân veren, gerektiği anda gerektiği müdahaleleri yapabilecek finansman gücü turizm sektörünü çok rahatlatacaktır” diye konuştu. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın