Binlerce yıllık Mahabharata Destanı; serinin ilk kitabı olan “Mahabharata: Ateş” ile Serra Sağra’nın anlatımıyla yeniden can buldu.
Yoganın köklerine inmek ve bu kadim bilgiyi daha fazla insana ulaştırmak amacıyla yola çıkan Serra Sağra, yogaya olan tutkusunu ve deneyimlerini paylaşarak Türkiye ve dünya genelinde büyük bir etki yaratıyor. Kendi özgürlüğünü arayanların rehberi olarak bilinen Sağra, kendi yaşamını bu eşsiz bilgilere adamış bir öğretmen ve yazar olarak öne çıkıyor.
Dünya genelindeki en büyük yoga okulu olan YogaKioo Türkiye’nin kurucularından biri olan Serra Sağra, eski felsefik yazıtlar dili olan Sanskrit üzerine Hindistan’da yoğum bir eğitim aldı ve yoganın temel metinleri üzerine uzun süre çalıştı
Yoganın kadim bilgilerini deneyimlerinden süzerek kitaplaştıran Sağra, 2018 yılından bu yana yoğun bir şekilde çalıştığı Mahabharata Destanı üzerine odaklandı. Bu zamansız eserin daha fazla kişiye ulaşması ve destanın içerdiği bilgilerin daha anlaşılır olması amacıyla, destanı dört kitaplık bir seri halinde yazmaya başladı. Serinin ilk kitabı olan Mahabharata Ateş’i okuyucularla buluşturdu.
Eski Hindistan’ın en büyük iki destansı şiirinden biri olan Mahabharata Destanı, Serra Sağra’nın kaleminden, günümüzde yeniden can buldu. Rişi (Ermiş) Vyasa tarafından yazılan ve her biri farklı konuları anlatan 18 kitaptan oluşan destan, Serra Sağra’nın kaleminden dört elementi temsilen dört ayrı kitap olarak hazırlandı. “Mahabharata Ateş”, destanın en önemli konularını içeriyor ve bu konulara yoga öğretisinin ışığında Serra Sağra’nın özgün diliyle değiniyor.
Serra Sağra’nın Kaleminden Eski Hindistan’ın Büyülüyeci Destanı: Mahabharata
Büyük Bharata Krallığı’nın hikayesini anlatan Mahabharata Destanı, binlerce yıllık bir destan olsa da içerdiği konular ve kahramanlarının içinden geçtiği durumlar itibariyle binlerce yıl sonra bile günümüzle temasını sürdürüyor. Mahabharata Destanı, insanın yaradılışı ve varoluşu ile ilgili birçok konuyu içinde barındırıyor. Krallığın içinde geçen taht kavgasını konu alan destan, aslında destandaki karakterlerin içinden geçtiği konular ve iç savaşlarla, bugün bile insanların kendi içinde yaşadığı savaşları anlatıyor.
Yoga felsefesinin anlattığı; yaradılış, elementler, insanın nasıl ve neden var olduğu, hayattaki amacı ne? gibi konulara ve sorulara dair her türlü bilgi Mahabharata Destanı’nda yer alıyor. Serra Sağra’nın özgün kaleminden çıkan Mahabharata Ateş, Mahabharata Destanı’nın içerdiği birçok konunun yanı sıra yoga felsefesinin binlerce yıldır üzerinde durduğu ve insanın zaman zaman algılamakta zorlandığı yaradılış, sonsuz, aydınlanma gibi konuları da içeriyor.
Serra Sağra, destanda yer alan hikayelerin içinde, okuyucuların yolculuğunda araya duraklar koyarak eşlik ediyor. Hayatı başlatan ateş elementi Mahabharata Destanı’nı konu olan kitap serisinin de başlatan element oldu. Mahabharata Ateş kitabı; Mahabharata Destanı’nın konusu, yaşandığı zaman, yazarı Rişi (Ermiş) Vyasa’yı, destanda okuyucunun karşısına çıkan doğaüstü güçlere sahip varlıkları ve Büyük Bharata Krallığı’ndan bahsederek başlıyor.
Kitapta; yaradılış, Hindistan’daki Dört Varna, Karma ve Dharma, Beş İndra ve Şiva, Krişna ve daha birçok başlıkla Mahabharata Destanı’nın ana hikâyesi ve destanda işlenen konular yer alıyor. Serra Sağra’nın ustaca dokunuşları ve kalemindeki güç sayesinde Mahabharata Destanı, Mahabharata Ateş kitabında okuyucular bu destanın güçlü mesajlarını hissettirecek bir yolculuğa çıkarıyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.