İş dünyasında hızla değişen dinamiklere uyum sağlamak ve finansal güvenliği artırmak için geliştirilen ve Identify’ın hem Türkiye’de hem de Almanya’daki müşterilerine sunduğu “İşini Tanı” (KYB – Know Your Business) teknolojisi, şirketler için önemli bir dönemeç oluşturuyor. İşletmelerin çalıştıkları veya çalışmayı planladıkları diğer işletmeleri tanımak için kimlik tespiti ve doğrulama işlemlerini içeren kritik süreçlerde kullanımı daha da yaygınlaşan KYB teknolojisi pek çok avantaj ve potansiyeli beraberinde getiriyor.

e-KYB pazarı büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırıyor 

KYB, işletmelerin tedarikçileri, müşterileri veya danışmanları gibi iş birliği yaptığı işletmelerin meşruiyetini doğrulamak amacıyla yapılan bir doğrulama süreci olarak tanımlanıyor. Bu süreç, işletmenin kendisinin gerçekliğini onaylamayı ve işin arkasındaki bireyleri incelemeyi kapsıyor. KYB, fraud, kara para aklama ve diğer yasa dışı faaliyetleri önlemek için tasarlanmış bir hizmet olarak ön plana çıkıyor. Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan e-KYB pazarının büyük bir potansiyeli bünyesinde barındırdığını belirterek şunları belirtiyor: “Sektöre öncülük eden bir şirket olarak pazara ilişkin her türlü veriyi inceliyor değerlendiriyoruz. 2023 tarihli son raporlara baktığımızda, 2022 yılında yaklaşık 250 Milyon ABD doları değerinde küresel pazar büyüklüğüne sahip olan e-KYB pazarının 2030 yıllına kadar 700 milyon ABD dolarının üzerine çıkacağının öngörüldüğünü görüyoruz. Bu oldukça kabul edilebilir bir büyüme oranı bizce de zira bu teknolojinin gelecekte tüm sektörlerde ticari ilişkilerin güvenli bir şekilde yönetilebilmesi için yaygın olarak kullanılacağını biliyoruz” diyor.

KYB teknolojisi, iş dünyasında çeşitli sektörlerde kritik bir rol oynayarak, önemli avantajlar sunuyor. Bu alanların başında ise finans, perakende, e-ticaret, sigorta şirketleri geliyor. KYB teknolojisi bankacılık ve finansal kurumlar için müşteri hesaplarını açmadan önce iş ortaklarının ve müşterilerin kimliklerini doğrulamak için kullanılıyor. Ayrıca, kara para aklama ve terör finansmanı gibi riskleri azaltmaya yardımcı oluyor. Fintech ve Kripto şirketlerinde bu teknoloji hızlı ve etkili doğrulama süreçleriyle müşterilerini güvenle yönetebilmek, yasal uyumluluklarını sağlayabilmek ve dolandırıcılık riskini minimize edebilmek amacıyla kullanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın