Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Sakarya İl Kadın ve Genç Girişimciler Kurulu Üyelerine oryantasyon eğitimi ve girişimcilik semineri verildi.

SATSO Ali Coşkun Konferans Salonu’nda gerçekleşen etkinliğe Kadın Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Elvan Bilgehan Dikici ve Kurul Üyeleri ile Genç Girişimciler Kurulu İcra Komitesi Başkanı Semih Çiftçi ve Kurul Üyeleri katıldı.

Söz konusu program kapsamında ilk olarak SATSO Genel Sekreteri Şevket Kırıcı tarafından oryantasyon sunumu gerçekleştirildi. Genel Sekreter Kırıcı yaptığı sunumda SATSO ve girişimciler kurullarının çalışma kapsamları hakkında bilgiler paylaştı.

Oryantasyonun ardından Sakarya Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet Yağmur Ersoy tarafından kurul üyelerine yönelik girişimcilik semineri gerçekleştirildi.

Doç. Dr. Ersoy genel olarak şunlara değindi: “Biz girişimciliği meslek zannediyoruz ancak girişimcilik meslek değildir. Sürekli girişimci olamazsınız ve o evre bittikten sonra işletmeci olunur. Girişimciliğin sürdürebilirliği yoktur, işletmenin sürdürebilirliği vardır.

Girişimci demek fırsat okuyabilen, risk alabilen, inovasyon yakalayan kişi demektir. Biz girişimcilik noktası ile işletme noktasını çok fazla karıştırıyoruz. Girişimciliğin ayrılmaz bir parçası var. Ticaretleşen AR-GE’ye biz inovasyon diyoruz. İnovasyon girişimcilikten ayrılmaz bir parçadır. Süreç, üretim, pazarlama, hizmet inovasyonu olabilir.

Girişimcilik motivasyonu deyince eğer motive olduysak bunun üç sebebi vardır. Ya çok iyi fikriniz, yeni bir teknoloji buluşunuz ya da belirli bir konuya tutkunuz vardır. İçinde bulunduğunuz sektörün ve kendinizin bir SWOT analizini yapmanız gerekir. Senin bakış açın yine senin piyasadaki görevini tamamlayacaktır. Ürettiğimiz, sattığınız şeye müşteri bulamıyorsanız maalesef pazarda işiniz yok. Biz genellikle son kullanıcı ile gerçek müşteriyi birbirine karıştırıyoruz.

Herhangi bir girişimde bulunurken veya hali hazırda bir girişimi sürdürmeye çalışırken bazı sorulara cevap verebiliyor olmanız gerekiyor. Eğitiminiz bunu destekliyor mu? Ülkemizde girişim faaliyetleri oldukça fazla destekleniyor. Devletimizin kamu kaynağı anlamında girişimcilere yönelik KOSGEB, TÜBİTAK gibi kurumlarla çok fazla desteği var.” dedi.

Eğitim soru-cevap bölümünün ardından noktalandı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın