Hizmet İhracatçıları Birliği, 7-9 Kasım tarihleri arasında Polonya’nın Varşova şehrinde, düzenlenen TransLogistica’ya Milli Katılım Organizasyonu kapsamında 16 şirketle katılım gösterdi.  Bu yıl 10’uncu kez gerçekleştirilen ve Polonya’nın da dahil olduğu Doğu Avrupa’da, lojistik ve taşımacılık alanında önde gelen etkinliklerden biri olan fuarda, Türk firmaları çok sayıda ikili görüşmeye de imza attı.

Lojistik ve taşımacılık hizmetlerinde Doğu Avrupa’nın en büyük fuarı olarak gösterilen TransLogistica, 7-9 Kasım tarihlerinde kapılarını dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçiler için açtı. Bu yıl 10’uncusu düzenlenen etkinliğe Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) de Milli Katılım Organizasyonu kapsamında 16 şirketle katıldı. Fuara bu yıl 400’e yakın şirket ile 10.000’i aşkın ziyaretçinin katılım göstermesi bekleniyor.

Yeni iş bağlantıları kurmak ve farklı ülkelerden iş dünyası temsilcilerinin deneyimlerini paylaşmak adına sektör açısından büyük bir öneme sahip organizasyonda, Türkiye pavilyonu ve Türk firmalarının stantları yoğun ilgi gördü. Etkinlik kapsamında, T.C. Varşova Büyükelçisi Sayın Rauf Alp Denktaş, Ticaret Bakanlığı Uluslararası Hizmet Ticareti Genel Müdür Yardımcısı Sayın Dr. Yusuf KARAKAŞ, Varşova Ticaret Müşavirlerimiz Sayın Betül Buke KARAÇİN ile Sayın Nevra GENÇ, HİB Yönetim Kurulu Üyesi ve Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Komitesi Başkanı Sayın Murat BAYKARA ve HİB Genel Sekreteri Sayın Dr. Fatih ÖZER Türkiye pavilyonuna ziyaret gerçekleştirerek katılımcı firmalara başarılar dilediler.

SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞE ODAKLANACAĞIZ

TransLogistica kapsamında son derece önemli iş birliklerine imza atıldığını ve görüşmelerin son derece verimli geçtiğini belirten Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB) Yönetim Kurulu Üyesi ve Yük Taşımacılığı ve Lojistik Hizmetleri Komitesi Başkanı Murat BAYKARA, “Hayata geçirdiğimiz tüm çalışmalarda küresel lojistik performansı sıralamasında ülkemizin ilk 25 ülke arasında yer bulmasını amaçlıyoruz. Ülkemizin konumunun doğal bir sonucu olarak, taşıma koridorları üzerindeki avantajımızı güçlendirme konusunda kararlılığımızı sürdürüyoruz. Türkiye’de lojistik ve taşımacılık sektörünün toplam hizmet ihracatından aldığı pay her geçen yıl artmaya devam ediyor. 2022 yıl sonu itibarıyla 20 milyar dolar seviyelerinde olan yük taşımacılığı ve lojistik sektörü hizmet ihracatımızı, yakın zamanda 30 milyar dolar seviyesine çıkarmayı hedefliyoruz. Önümüzdeki dönemde odağımıza sürdürülebilirliği alarak, çok daha çevreci araçlarla sektörümüzün rekabet gücünü arttıracağımıza yürekten inanıyorum.” diye konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın