Hızlı akan piyasalarda zaman her geçen gün daha kıymetli hale geliyor. Bu yüzden yatırım kararı verirken doğru veriye hızlı şekilde ulaşıp kolayca analiz yapabilmek getiri olasılığını artırıyor. Yatırımcılar InvestingPro ile hisse senedi yatırımlarında daha doğru ve hızlı karar verebiliyor.

Hisse senedi yatırımı yapmak temelde bir şirkete ortak olmakla eşdeğerdir. Hisse senedi fiyatları kimi zaman spekülatif işlemlerle hareket etse de hisse, şirketin temel değerleriyle de yakından ilişkilidir. Bir yatırımcı, bir şirket hissenin ister kısa vadeli ister uzun vadeli sahibi olsun şirketin temelleri hakkında bilgi sahibi olması yatırım getirisi açısından son derece önemlidir.

Günümüzde finansal piyasalar hakkında bilgiye ulaşmak eskiye nazaran çok daha kolay olsa da bilgi akışının yoğunluğu yatırımcı için bir karmaşıklık oluşturabiliyor. Bu da elde edilen verinin verimli kullanılamaması gibi bir sorun oluşturuyor. Hızlı akan piyasalarda zaman her geçen gün daha kıymetli hale geliyor. Bu yüzden yatırım kararı verirken doğru veriye hızlı şekilde ulaşıp kolayca analiz yapabilmek getiri olasılığını artıran bir faktördür. 

InvestingPro, yatırımcıların hisse senedi yatırımlarında doğru ve hızlı kararlar vermesini sağlamak adına geliştirilmiş anahtar bir platformdur. Temel analiz platformu olarak öne çıkan InvestingPro, yatırım kararlarının doğru şekilde verilmesine yardımcı olmak için şirketlerin güncel ve uzun vadeli geçmiş finansal tablolarını ayrıntılı bir şekilde sunuyor. Platform, sadece ham veriyi sunmakla kalmıyor aynı zamanda kullanıcı dostu ara yüzüyle verileri görselleştirerek yatırımcıların hızlıca değerlendirmesini sağlıyor.

Ayrıca  InvestingPro, her düzeydeki kullanıcı profilinin rahatça faydalanabilmesi için tasarlandı. Hisse senedi yatırımına yeni başlayan ve yatırım yapmak istediği şirket hakkında bilgi sahibi olmak isteyen bir kişi, InvestingPro’yu kullanarak şirketin faaliyet alanlarını öğrenmenin yanı sıra detaylı hesaplamalarla hazırlanmış mali sağlık durumunu, skorunu ve hissenin adil değer analizi ile analist tahminlerini tek bir ekrandan görebiliyor. 

InvestingPro platformunda öne çıkan diğer özellik ise hazır stratejiler ile listeleme yaparak sektörlerine göre filtrelenebilen şirketlerin tespit edilebilmesidir. Bu stratejiler, genel kabul görmüş kriterlere göre sektörlerindeki en iyi şirketlerin bulunmasını sağlayarak önemli bir avantaj sunuyor. Profesyonel yatırımcılar ise takip ettikleri finansal modellere göre kolayca strateji oluşturabilir ve belirledikleri kriterlere göre hisse seçimi yapabiliyor. 

InvestingPro’nun geniş veri tabanı sadece yurt içi değil aynı zamanda yurt dışı şirketleri de detaylı şekilde incelemenize izin veriyor. Böylece platform yurt dışı hisselere yatırım yaparken de platformu kullanılabiliyor.

Yatırım fikrine mi ihtiyacınız var?

InvestingPro, bir şirketin temel analizinin detaylı şekilde yapılabileceği verileri sunmakla kalmıyor, aynı zamanda milyarder yatırımcıların ve önde gelen yatırım şirketlerin portföylerini de gerçek zamanlı olarak görülmesini sağlıyor. 

Uzun vadeli portföy oluşturmak isteyen yatırımcılar, finans dünyasının önde gelen isimlerinin hangi hisselere yatırım yaptıklarını ve portföylerinin getiri performansını kısa ve uzun vadeli olarak pratik şekilde görebiliyor. InvestingPro’yu kullanan kişiler, böylece tecrübeli yatırımcıların hangi hisseleri alıp sattıklarını izleyerek portföy yönetimi konusunda derinlemesine bilgi sahibi olabiliyor.

InvestingPro üzerinden yatırıma yeni başlayan kişiler dahi profesyonelce portföy takibi yapabiliyor. Yatırımcılar ellerinde bulunan hisse senetlerini takip listesi sekmesinden seçerek portföylerini kolayca takip edebiliyor. Takip listesi ekranı hisselerinizin güncel fiyatından belirleyebileceğiniz hedef fiyata uzaklığından adil değer analizi ve analist tahminlerine kadar sıkı bir fiyat takip ekranı sunuyor. Bunun yanında yine yatırımcılar portföylerindeki veya izlemek istedikleri şirketlerin risk, verimlilik, öngörü ve sağlık durumu verilerine de tek bir yerden ulaşabiliyor.

Sonuç olarak bir şirketi en ince detayına kadar analiz edilebileceği InvestingPro’da yurt içi ve yurt dışı şirketler belirlenen kriterlere göre toplu şekilde incelenebiliyor. İster amatör ister profesyonel bir yatırımcı olmak farketmeksizin temel analiz için ihtiyaç duyulan tüm finansal verilere güncel şekilde InvestingPro üzerinden ulaşılabiliyor. Böylece tasarruflar en verimli şekilde değerlendirilirken zamandan da tasarruf etme imkanı gelişiyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın