İstanbul, 7 Kasım 2023 — Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı, bu yıl 8. kez “Geography/Coğrafya” temasıyla, 4-5 Kasım tarihlerinde İstanbul’da gastronomi dünyasının önde gelen isimlerini ağırladı.

Dünya çapında yıldızlara ev sahipliği yapan Gastromasa, kendi alanlarında çığır açan şefleri, pastry şeflerini, sommelier ve miksolojistleri, sektör profesyonellerini ve düşünce liderlerini bir araya getirdi. Sektördeki son trendleri, yenilikçi fikirleri ve sürdürülebilir uygulamaları ele alan değerli bir platform sunan etkinliğin öne çıkan oturumlarından biri de “Uzak Doğu Mutfaklarının Yaygınlaşması İçin Hedef Kitle İle Nasıl Bir Yol İzlenmeli?” başlıklı panel oldu.

Panelde İstanbul’un özgün lezzet duraklarından Inari Omakase’nin kurucusu Aycan Akdağ, kendi başarı hikayesini ve Uzak Doğu mutfağını benzersiz bir yorumla sunma yolculuğunu anlattı.

Konsept Danışmanı ve Şef Tolga Atalay’ın moderatörlüğünde gerçekleşen oturumda; Wagamama Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Saranga, Çok Çok Restoranları Kurucusu Bekir Kaya ve İOki Kurucu Ortağı Doğan Sevil de kendi deneyimlerini ve sektöre dair vizyonlarını katılımcılarla paylaştılar.

Sektöre yön veren dünyaca ünlü gastronomi profesyonellerini aynı çatı altında bir araya getiren Uluslararası Gastromasa Gastronomi Konferansı & Fuarı’nda; Ángel León, Dominique Crenn, Yoshihiro Narisawa, Rasmus Munk, Bruno Verjus, Andoni Luis Aduriz, Jordi Roca, René Frank, Yann Couvreur, Antonio Bachour gibi dünyaca ünlü şefler ve pastry şefleri, sommelierler ve miksolojistler, turizm ve ağırlama sektörünün en önemli yatırımcıları ve profesyonelleri, fikir önderleri, ulusal ve uluslararası markalar yer aldı.

Uzakdoğu Mutfağına Farklı Bir Ruh

2012 yılından bu yana Uzak Doğu mutfağını zengin bir paletle İstanbullulara tanıtan Akdağ, Inari Omakase’nin yaratılış hikayesini ve bu özgün mutfak kültürünün yaygınlaşması için izledikleri stratejik yolu panelin ilgiyle dinleyen seyircileriyle paylaştı.

Inari Omakase, klasik Uzak Doğu mutfak anlayışına modern dokunuşlar katmakla kalmıyor, aynı zamanda İstanbul’un dinamik yeme-içme kültürüne farklı bir bakış açısı getiriyor. Akdağ ve ekibinin, geleneksel teknikleri en iyi malzemelerle birleştirerek sundukları menüler, Inari Omakase’yi sadece bir yemek mekanı olmanın ötesine geçirip, bir gastronomi destinasyonu olarak anılmasını sağladı. Inari Omakase’nin, 2023 Michelin Turkey Recommended listesinde yer alması, restoranın mükemmellik arayışındaki tutkusunu ve misafirlerine sunulan üstün hizmet kalitesini de teyit ediyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın