Hewlett Packard Enterprise, su yönetimine odaklı kritik hizmetlerin BT performansını ve esnekliğini artırmak için altyapıya yönelik yapay zekâ çözümü sunuyor.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), yüzde 99,9999 oranında kesintisiz hizmet sunabilmek ve altyapısını talebe bağlı olarak ölçeklendirebilmek için HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition çözümünü tercih etti.

Böylece İSKİ, plansız kesintileri en aza indirmenin yanı sıra yeni faturalandırma sistemi ve mobil uygulamasıyla müşteri deneyimini iyileştiriyor.

Hewlett Packard Enterprise, İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi’nin (İSKİ) sunucu ve depolama sistemlerinin HPE GreenLake aracılığıyla hizmet olarak altyapı modeline geçtiğini duyurdu. Ayrıştırılmış hiper bütünleşik altyapı (dHCI: disaggregated Hyper Converged Infrastructure) sunan HPE GreenLake for Private Cloud Business Edition, atık su yönetimi ve içme suyunun yaklaşık 20 bin kilometrelik ağ üzerinden vatandaşlara ve işletmelere dağıtımı gibi önemli hizmetlerin istikrarlı bir şekilde ulaştırılmasını sağlıyor.

“BT altyapımızda yaşayacağımız bir sorun, İstanbul’daki milyonlarca hane ve işletme için önemli sonuçlara neden olabilir. Bu tür sorunları önlemek için bilgi teknolojileri omurgamızı HPE GreenLake hibrit bulut hizmetleriyle güçlendirme kararı aldık” diyen İSKİ CIO’su Tayfun İşbilen, bu kararın gerekçesini şu sözlerle açıkladı: “HPE GreenLake bize veri kullanılabilirliği garantisi, talep üzerine ölçeklendirme ve teknolojik performansımızı vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde ayarlama esnekliği sağladı. Bu sayede BT altyapımızı daha sade, kolay kontrol edilebilen ve düşük maliyetli bir hale getirdik.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın