TÜRKİYE’NİN EN ÖNEMLİ SEKTÖRLERİNDEN İNŞAAT, HAZIR BETON, ÇİMENTO VE AGREGA SEKTÖRLERİ, HAZIR BETON KONGRESİ VE FUARI’NDA BULUŞMAYA HAZIRLANIYOR

TÜRKİYE BETON VE İNŞAAT SEKTÖRÜ, SON TEKNOLOJİLER VE GELİŞTİRİLEN SON ÜRÜNLERLE DÜNYANIN EN İYİLERİ ARASINDA YER ALIYOR. SON DÖNEMLERDE SAVAŞLAR VE ÇATIŞMALARLA GÜNDEME GELEN ORTAOĞU ÜLKELERİ, GELECEKLERİNİ TAYİN EDECEK ANLAŞMALAR VE GÖRÜŞMELER İÇİN BETON 2023 FUARI VE KONGRESİ’NDE TÜRK FİRMALARI İLE  BİR ARAYA GELECEK. AVRUPA ÜLKELERİNİN TAMAMININ KATILDIĞI FUARDA, ABD’Lİ FİRMALAR VE HEYETLERLE BİRLİKTE 34 ÜLKEDEN KATILIM OLACAK.

Kaliteli ve standartlara uygun hazır beton kullanımının yaygınlaşması ve sektörün dünya pazarında ilk sıralarda yer alması için önemli uğraşlar veren Türkiye Hazır Beton Birliği ve TG EXPO, 08 -11 Kasım tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlenecek “Hazır Beton Fuarı ve Kongresi ”ile 30’un üzerinde ülkeden ziyaretçi ağırlayacak.

Türkiye Hazır Beton Birliğinin TG Expo organizatörlüğünde gerçekleştirdiği “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi”, hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörlerini bir araya getirecek. BETON 2023 Hazır Beton Kongresi 8-10 Kasım 2023 tarihlerinde; Beton 2023 Hazır Beton, Çimento, Agrega, İnşaat Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı ise 8-11 Kasım 2023 tarihlerinde Yeşilköy’de İstanbul Fuar Merkezi’nde gerçekleşecek.

Hazır beton, çimento, agrega ve inşaat sektörlerinin bir araya geldiği, son teknolojilerin, yerli üretim projelerinin, sektöre yönelik son gelişmelerin ilk kez paylaşıldığı Fuar’da uluslararası anlaşmalar içinde B2B görüşmeler yer alacak. dünya çapında ve Türkiye’den önemli akademisyenlerin konuşmacı olarak yer aldığı “Hazır Beton Kongresi” ise, Cumhuriyet’in 100’üncü yılında sektörün 2024 vizyonunu dünyaya taşıyacak.

Hazır beton sektörü, 2022 yılı resmî verilerine göre 6 milyar doları aşan cirosu, 37 bini aşan istihdam hacmi ve yıllık 105 milyon metreküpü bulan üretimiyle Türkiye ekonomisi ve inşaat sektörü açısından çok önemli bir yere sahip. Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “BETON 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı çatı altında buluştururken, 30’un üzerinde ülkeden gelecek alım heyetleri ile dünyanın gözü de bu fuarda olacak.

Fuarla ilgili bilgi veren TG EXPO Genel Müdürü Cem Şenel, şu bilgileri verdi; “ Türkiye’nin ve yakın coğrafyanın en önemli fuar ve kongresine ev sahipliği yapacak olan “BETON 2023” sektörün tüm paydaşlarını aynı ortak platformda 11. kez buluşturacak. Toplam 15.708 metrekarelik alanda düzenleyeceğimiz Fuarda, inşaat, hazır beton, çimento, kimyasal katkı ve agrega sektörleri ile ilgili son teknolojik ürünler, araç, makine ve ekipmanlar, hizmet ve donanımlar sergilenecek”.

TG EXPO Fuarcılık’ın 2008 yılında “Think Global – Küresel Düşün” mottosuyla kurulduğunu anlatan Cem Şenel, “ Enerji, Gıda, kozmetik, tekstil, mermer, seramik, yapı, restorasyon, müzecilik, otel ekipmanları sektörlerinde gerek kendi fuarlarını gerekse dünyanın en önemli fuarlarının Türkiye katılımlarını gerçekleştiriyoruz. TG EXPO, Ticaret Bakanlığı tarafından verilen yurt milli katılım organizasyonlarını gerçekleştirme iznine sahiptir. 5 kıtada, ABD’den Özbekistan’a, Hindistan’dan Endonezya’ya 30’dan fazla ülkede bireysel ve milli katılım organizasyonlarımız ile Türk firmalarının uluslararası pazarlarda ürün ve hizmetlerini tanıtmaları ve ihracatlarını geliştirmeleri için çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Fuara uluslararası katılımın ve alım heyetleri taleplerinin çok yüksek olduğunu söyleyen TG EXPO Fuarcılık Genel Müdürü Cem Şenel; “İnşaat ve onun en temel kolu hazır beton ile ilgili sektörlerden 100’ün üzerinde katılımcısı olan Fuarımız, Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan 3.000’i yabancı olmak üzere toplamda 12.000’den fazla sektör profesyonelini ağırlayacak. Fuarımızda, hazır beton ve çimento ekipmanlarının yanı sıra beton santralleri, iş makineleri, kamyon ve çekiciler, transmikserler, pompalar, kalıp sistemleri, vinçler, çeşitli beton kimyasalları, otomasyon sistemleri, lastik ve akaryakıt ürünleri, sektörel makineler başta olmak üzere çok geniş bir ürün yelpazesi hazır beton ve agrega üreticilerine ve inşaat yapımcılarına sunulacak” dedi.

BİLİM, TEKNOLOJİ VE İNOVASYON, BETON 2023 KONGRESİ’NDE TÜRKİYE’NİN İNŞAAT SEKTÖRÜNÜN GELECEĞİNİ BELİRLEYECEK

TG EXPO Genel Müdürü Cem Şenel, Beton sektörünün Bilimin ışığında teknoloji ve inovasyona çok önem vererek büyüdüğünü söyledi. Şenel, açıklamalarına şöyle devam etti;”Fuarımızla eş zamanlı olarak, düzenleyeceğimiz BETON 2023 Kongresi; hazır beton sektörünün tüm bileşenlerini tek çatı altında toplayarak, konularında uzman bilim adamları, uzmanlar bilgi ve birikimlerini dinleyicilerle paylaşacak. Kongremize gönderilen 130 bildiri özeti Bilim Kurulu tarafından değerlendirildi. 500’den fazla delegenin katılacağı ve 70’i aşkın bildirinin sunulacağı Kongremizi akademisyenler ve araştırmacıların yanı sıra hazır beton sektörünün ve yan sanayi firmalarının temsilcileri de yakından takip edecek”. 

Cem Şenel, beton sektörünün ve inşaat sektörünün geleceğini Bilimin ışığında Teknoloji, kalite ve inovasyonun belirleyeceğini belirterek şunları söyledi; “Kongre kapsamında betonda döngüsel ekonomi ve sürdürülebilirlik; hazır beton sektöründe endüstri 4.0 ve dijitalleşme; beton özelikleri, bileşenleri, beton tasarımı ve testler; özel betonlar ve uygulamaları; beton yollar ve kara yolu beton güvenlik yapıları; betonda yenilikçi yaklaşımlar ve ürünler; üretim aşamasında ve yerindeki betonda nitelik denetimi; betonun dayanıklılığı (dürabilitesi) ve iç yapı özellikleri; hazır beton sektöründe güncel konular ve yapısal uygulamalar başlıkları altında sektörümüzün gelişimine katkı sağlayacak bildiriler aktarılacak”. 

CEM ŞENEL; “BETON SEKTÖRÜNDE KALİTENİN VE TEKNOLOJİNİN GELİŞTİRİLMESİ, SAĞLAM YAPILAŞMAYI BERABERİNDE GETİRMEKTEDİR. HEDEFİMİZ, SEKTÖRÜN DÜNYADA İLK 5’E YÜKSELMESİ VE TÜM DÜNYAYA KALİTELİ, İLERİ TEKNOLOJİ BETON, HAZIR BETON SATMASIDIR”

TG EXPO Genel Müdürü Cem Şenel; “Son yıllarda “betonlaşma” diye başlayan söylemlerin yaygınlaştığına şahit oluyoruz. Hatalı kentleşme ve hatalı yapılaşmadan kaynaklanan sorunları, en önemli taşıyıcı yapı malzemesi olan ve hayatımızın her anına temas eden betona ve beton üreticisine yüklemek doğru olmayacaktır. Barajlar, enerji üretim tesisleri, yollar, havaalanları, kentsel mekânlar, fabrikalar, hastaneler ve diğer tüm yaşamsal mekânlar ile o mekânları yaşanılır kılabilecek tüm altyapının ilk adımı inşaatla atılmaktadır.Kendisine bağlı 200’den fazla alt sektörün ürettiği mal ve hizmete talep yaratan konumunda olan inşaat sektörü, bu konumuyla Türk ekonomisinin itici gücüdür. Hazır beton sektörü de inşaat sektörüne girdi sağlayan en önemli koldur.Betonun istenilen şekil ve boyutta kolaylıkla üretilebilmesi, yüksek basınç dayanımı, dış etkenlere karşı dayanıklılığı ve bu sebeple de ekonomik bir malzeme olması gibi avantajları betonu vazgeçilmez kılmıştır. Beton hem geri dönüştürülebilmekte hem de geri dönüştürülmüş malzemelerle de üretilebilmektedir. Yenilikçi ve estetik bir malzeme olan beton, gelişen teknolojilerle geleceğin de yapı malzemesi olmaya devam edecektir” dedi.

İstanbul Fuar Merkezi’nde toplam 15.708 metrekarelik alanda düzenlenecek; Avrupa Hazır Beton Birliği (ERMCO), Beton Sürdürülebilirlik Konseyi (CSC), Ankara Sanayi Odası (ASO), İstanbul Sanayi Odası (İSO), Çevre Dostu Yeşil Binalar Derneği (ÇEDBİK), Türkiye Deprem Vakfı (TDV), Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Türkiye İnşaat Sanayicileri İşveren Sendikası (İNTES), Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB), İnşaat Mühendisleri Odası (İMO), Yapı Denetim & Deprem Mühendisliği Derneği ve Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) tarafından desteklenen “BETON 2023 Hazır Beton Fuarı ve Kongresi” 100’ün üzerinde katılımcısı ile 3.000’i yabancı (Avrupa, Asya, Afrika ve Orta Doğu’dan) olmak üzere toplamda 12.000’den fazla sektör profesyonelini ağırlayacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın