Teknoloji ekosisteminin tüm oyuncularını bir araya getiren ve ilk günü 2 Kasım’da gerçekleşen Istanbul Tech Week’in ikinci gününde KOBİ Özel Sahnesi düzenlendi. Online platformda katılımcılarını ağırlayan KOBİ Özel Sahnesi’nde, KOBİ’lerin rekabetçi kalabilmeleri için kritik öneme sahip başlıklar mercek altına alındı.

KOBİ Özel Sahnesi‘nde KOBİ’lerin rekabetçi ortamda işini büyütebilmesi için ihtiyacı olan tüm bilgiler ele alındı. Bu kapsamda dijital dönüşüm, sürdürülebilirlik ve finans konuları altında birçok konu detaylandırıldı.

KOBİ Özel Sahnesi’nde açılış konuşmasının ardından “Dijitalleşen KOBİ’lerin İhtiyaçları Neler?” panelinde Mikrogrup CEO’su Tunç Taşman, Trendyol İcra Kurulu Üyesi & TOBB E-Ticaret Meclis Başkanı Ozan Acar, Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası Küçük İşletmelere Danışmanlık, Kıdemli Bölge Yöneticisi Serpil Çetinçift ve Vodafone Ürün, Hizmetler ve İş Ortağı Yönetimi Direktörü Oğuz Cıdam tecrübelerini paylaştı. Bu panelde Türkiye’deki KOBİ’lerin dijitalleşme seviyesinin durumu, dijitalleşmekle ilgili endişeleri, ölçek ve dijital olgunluk seviyesinin ürün tercihi yapma konusunda oynadığı kritik roller tartışıldı.

İkiz dönüşüm kavramının KOBİ’ler açısından önemi vurgulandı

Figopara Kurucu Ortağı Bulut Arukel’in “Gelişen Teknoloji ile Kolaylaşan Finansman Erişimi” temalı konuşmasıyla devam eden etkinliği, “İkiz Dönüşüm” paneli takip etti. Panele Oxford Üniversitesi İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Banu Demir, Escarus (TSKB Sürdürülebilirlik Danışmanlığı) Genel Müdürü Dr. Kubilay Kavak, MAP360 Kurucu Ortak & CEO’su Özgün İnceoğlu, TÜSİAD Yeni Nesil Sanayi Çalışma Grubu Başkanı & MEXT Teknoloji Merkezi Yönetici Direktörü Efe Erdem ve TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı – Dijital Dönüşüm Komisyonu Başkanı Öner Çelebi katıldı. Panelde ikiz dönüşüm kavramının ve dijitalleşmenin yeşil teknolojilerle bütünleştirilmesinin KOBİ’ler açısından önemi vurgulandı. Ayrıca ikiz dönüşümün gerçek dünyadaki uygulamaları ele alındı.

E-ticarete yönelik tüm sorular yanıt buldu

Öğleden sonraki panelde KOBİ’ler için önemli bir platform olan e-ticaret konusu ele alındı. “E-Ticaret Kanalı ile Büyümeyi Katlama” panelinde ParkPalet Kurucu Ortak & CEO’su Alp Çiçekdağı, Lenta Coniwi CEO’su Hakan Enes Ermiş ve Evrim Yazılım CEO’su Evrim Bulutoğlu katılımcılara deneyimlerini aktardı. Bu kapsamda e-ticaret alanındaki büyümenin devamı için gerekli olan unsurlar, önümüzdeki beş yıl içinde gerçekleşecek gelişim, satış yapan firmaların karşılaştığı zorluklar, sektörün pazarlama stratejilerine olan etkileri gibi stratejik soruların yanıtları arandı.

“Pürüzsüz Müşteri Deneyimi Yaratmak” panelinde ise Koçtaş Müşteri Deneyimi ve Süreç Geliştirme Müdürü Ünsal Matkap, Ford Otosan Müşteri Deneyim Lideri Gonca Ulufer Temiz, Alterna CX Kurucu Ortağı Gürol Kurt ve Paratika CEO & Payten Türkiye Ülke Lideri Burak Kutlu değerlendirmelerde bulundu. Son dönemde yaşanan teknolojik gelişmelerin müşteri deneyimi açısından etkileri, müşteri deneyiminin gelecekteki rolü ve ödeme sistemlerinde yaşanan dönüşüm konuları bu panelde değerlendirildi.

Sanayideki dijital dönüşüm hamleleri ne durumda?

Zengin içeriklerin yer aldığı “Sanayinin Dijitalleşme Yolculuğu” konulu panelde sanayideki dijital dönüşüm hamleleri mercek altına alındı. Panelde Bandwitt Kurucu Ortağı Emir Barın, TOFAŞ Satınalma Direktörlüğü Tedarikçi Kalite ve Geliştirme Yöneticisi Salih Yalçın, Kayseri Model Fabrika Genel Müdürü Salih Yalçın ve Mentoro Platform Danışman İş Ortağı Metin Tabalu tecrübelerini aktardı. Panelde sanayinin dijitalleşmesi çalışmalarındaki potansiyele, firmaların dikkat etmesi gereken hususlara ve değer yaratmak açısından önlerindeki fırsatlara odaklanıldı.

KOBİ Özel Sahnesi’nin son paneli ise “Çalışan Yetkinliklerini Geliştirmek için Dijital Kanalları Kaldıraçlamak” oldu. Panelde Enocta CEO’su Ahmet Hançer, Idecon Idea & Congress Kurucu – Ajans Başkanı Yaprak Yapsan, GYİAD Yönetim Kurulu Üyesi & Envisor Kurucusu Melis Topal ve KAGİDER Yönetim Kurulu Üyesi Ahu Bade Özkan yer aldı. Bu kapsamda “upskilling / re-skilling” kavramları detaylandırılırken, KOBİ’lerin gelişim faaliyetlerinin işe yarayıp yaramadığını ya da geri dönüşünü nasıl ölçümleme metotları ve şirketlerin gündeminde olan “sürekli öğrenen organizasyon olmak” kavramı katılımcılar tarafından tartışıldı.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın