1- Demet Mutlu Üçok – Trendyol

Demet Mutlu, ABD’li Fortune Dergisi tarafından “Dünyanın En Güçlü 10 Kadın Girişimcisi” arasında seçilmiştir. Ayrıca Fortune Demet Mutlu’yu “Jön Türk” olarak tanıtmıştır. Fortune Dergisi’nin Demet Mutlu’yu Jön Türk olarak tanıtmasının en önemli sebepleri arasında, Mutlu’nun aynı anda çok fazla iş yapması ve yaptığı işleri yeni bir seviyeye taşıma başarısıdır. Mutlu Trendyol’un kurucusu ve CEO’sudur.

2- Gamze Cizreli – BigChefs

Gamze Cizreli, 1968 doğumlu ve Orta Doğu Teknik Üniversitesi İşletme Bölümü mezunu bir girişimcidir. Mezun olduktan sonra 3 yıl boyunca Türk – Amerikan savunma sanayi projesinde çalışmış, ancak bu alanda mutlu olmadığını fark ederek eşiyle birlikte Ankara’da “Cafemiz” adlı bir kafe açmıştır. İkili, Ankara’da cappuccino, krepler ve elmalı turta gibi ürünleri sunarak Ankaralılara yeni lezzetler sunmuş ve Ankara’nın yaşam tarzını değiştiren isimlerden biri olmuştur. 2007 yılında Ankara’da BigChefs restoranını açan Cizreli, 2011 ve 2013 yıllarında Ekonomist Dergisi tarafından düzenlenen “Yılın İş İnsanları” yarışmasında “Yılın Kadın Girişimcisi” ödüllerini kazanmıştır.

3- Deniz Ertaner – Bonvagon.com

Deniz Ertaner, uzun yıllar boyunca Morgan Stanley, Standard Chartered Bank gibi dünyanın önde gelen bankalarında çalıştıktan sonra, Türkiye’deki elektronik ticaret potansiyelini fark etmiş ve girişimci bir ruhla dekorasyon, seyahat, sağlık ve sanat gibi farklı ürünleri sunan Bonvagon.com’u kurmaya karar vermiştir.

4- Gizem Yasa – Butigo.com

Gizem Yasa, 2005 yılında University of Chicago’dan mezun olmuş ve hukuk eğitimi almayı düşünerek New York’ta Wachtel&Masyr LLP adlı bir hukuk firmasında çalışmaya başlamıştır. Ancak bir İstanbul seyahati sırasında Harun Güner’in “Butigo” konseptini duyduktan sonra, Türkiye’de ve dünya çapında bir marka oluşturma hedefiyle Türkiye’ye taşınma kararı almış ve Butigo’nun bir parçası olmuştur.

5- Başak Taşpınar Değim – Armut.com

Başak Taşpınar Değim, Koç Üniversitesi’nde burslu MBA eğitimi almış ve Amerika’da yüksek lisansını tamamlamıştır. Nielsen ve Revlon gibi firmalarda yöneticilik yapmış olan Değim, 2010 yılında Türkiye’ye dönüş yapmıştır. Türkiye’ye döndüğünde, kaliteli hizmet sağlayan profesyonelleri bulma konusunda zorluklar yaşadığı için bu hizmetleri internet üzerinden kolayca bulunabilir kılan armut.com‘u kurmuştur.

6- Hanzade Doğan Boyner – Hepsiburada.com

Hanzade Doğan Boyner, Üniversite eğitimini London School of Economics’ten ekonomi bölümünde lisans derecesiyle tamamlamıştır. Daha sonra Londra’da Goldman Sachs International’ın İletişim Medya ve Teknoloji Grubu’nda finansal analist olarak çalışmıştır. New York’taki Columbia Üniversitesi’nde MBA derecesini aldıktan sonra Türkiye’ye dönen Doğan Boyner, elektronik ticaret şirketi olan hepsiburada.com‘u kurmuştur.

Kaynak: GK Startup Bulten


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın