İnteraktif Kredi’nin Tohum yatırım turuna Alesta Yatırım, BKM (Bankalararası Kart Merkezi) Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal, İTÜ ARI Teknokent, Betül & Berkin Özer ve Keiretsu Forum yatırımcıları katıldı. Aldığı yatırımlarla firma oğlu Değerlemesi 6 Milyon Dolara yükseldi.

Bu yatırım turunda İnteraktif Kredi’nin mevcut yatırımcıları arasında olan Alesta Yatırım İbrahim Özer ve BKM Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal yeni hisse alarak ödemelerini arttırırken; İTÜ ARI Teknokent, Betül & Berkin Özer, Keiretsu Forum yatırımcılarından Halis Petrol Turizm Tic. GİBİ. ve Korun Teknoloji Yatırımları A.Ş. Kurucusu Figen Korun, yeni yatırım yaparak bu tura dahil oldular.

İnteraktif Kredi şirketleri, vadeli ödeme yapan hesapları barındırıyor, bir banka gibi karar verme yeteneği katıyor. Ürettiği yeni nesil yapay zeka programları sayesinde, kredi skorlaması yaparak, ekonomik teknolojilerin etkin bir şekilde kullanılmasını sağlıyor. Böylece firmalar, kendilerinin güvenli bir ticaret alanı yaratarak, finansal tablolarındaki şüpheli alacaklar kaleminde ciddi oranda bir düşüş yaşıyor ve katma değerler değişiyorlar.

Bireysel kullanıcılara ise yine veri analizi ve yapay zeka iş kişiliği kullanılarak kredi profili oluşturulur. Kullanıcılarının kredi almalarını kolaylaştırıyor ve bankalardan sadece onaylanabilecek kredi tekliflerini alabilmelerini sağlıyor. Kredi onayı alamayacak durumdaki kullanıcılara, sistem üzerinden kişisel finansal okuryazarlık öğretiyor ve kredi kullanabilecek profil bilgisayarlarını sağlıyor.

Pre-Seed yatırım turunda hisse alarak zaten bilinenler arasında olan, tohum yatırım turunda da yeniden hisse alan BKM Eski Genel Müdürü Sertaç Özinal , “Bende çok olumlu izler bırakan kurucuları Cesur Ölçenoğlu ve Mustafa Gümüş liderliklerinde, şirket ve bireysel kullanıcıların kredi oranları ekosisteminde lider oyuncu karşılığında inandığım İnteraktif Kredi sonuçlarıyla yatırım yaptım. İnteraktif Kredi, kısa dönemdeki başarılı sonuçları, yapay zekayı etkili bir şekilde değerlendirmesinde genişleyen, finans sektörününe sunduğu olumlu katkılar ile birlikte artık küreselde başarılı bir Unicorn şirkete aday olmaya” açıklamasını yaptı.

Diğer mevcut yatırımcı, bu turda da yeni hisse alan Alesta Yatırım’ın sahibi İbrahim Özer , “Şirketin kredi derecelendirme alanında inovasyon, veri analitiği ve yapay zeka gibi teknolojilere dayalı karmaşık yaklaşımı, büyüme potansiyeli ve kurucularının bu alandaki deneyimleri nedeniyle yatırım durduruldu.” dedi. 

Yeni turda İTÜ ARI Teknokent olarak varlıkları dahil olan İTÜ ARI Teknokent Genel Müdürü Prof. Dr. Attila Dikbaş  yeni yatırımları hakkında şunları söyledi: ”İTÜ ARI Teknokent olarak, yeteneklerimiz programımız, platform ve özel seçeneklerin yanı sıra, son yıllarda girişimlerimize yatırım da yapıyoruz. 2020 yılında Kuluçka Merkezimiz İTÜ Çekirdek’te faaliyet gösteren İnteraktif Kredi yatırım girişiminden bir parça. İnteraktif Kredi, FinTech ve InsurTech (Finans ve Sigorta) dikeylerimiz içindeki en iyi girişimlerden biri. Özgün ve gelişmiş bir fikirle yola çıkan İnteraktif Kredi’nin adını çok daha fazla duyacağımıza ve uluslararası düzeyde çok başarılı bir şekilde karşılaştığımızda.” 

İnteraktif Kredi Kurucu Ortağı Cesur Ölçenoğlu , “Kredi almak herkesin hakkını!” sloganı ile yola çıktıklarını, statik kredi profili kayıtlarında interaktif hale getirdiklerini, yatırımla dönem boyunca B2B tarafında kredi skorlamasını dağıtacaklarını söyledi. Pazar araştırmaları ve pazarlama konularına yoğunlaşacaklarını, yapay zeka ve AR-GE ekiplerini genişleteceklerini dile getirdi. 

Firmanın diğer kurucu arkadaşı Mustafa Gümüş , kurulduğu günden bu yana hızlı bir büyüme sürecine girdiklerine, 850.000 kullanıcının varlığını sürdürdüklerine dikkat çekildi. Hedeflerinin, 2024 yılı sonunda 5 milyon kişinin çalıştırıldığını söyleyen Gümüş, “Açık bankacılığı sistemlerini entegre etmek için hazırlıklarımızı gerçekleştirmek üzereyiz. Artık kredi notuna hesap hareketlerini de ek işlemleri gerçekleştiriyoruz. Böylece tüm ticaret aktörlerinin eline tamamen proaktif hale gelmiş bir kredi raporu sunmuş olacağız. Bu dünyada olduğu gibi Türkiye’de bir devrim demek. Pre-Seed ile Seed yatırım turu arasında geçiş süresi İnteraktif Kredi’nin şirket değerlemesi tam 21 kat büyüdü. Bu hızımız artarak devam edecek” dedi. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın