Dünyanın yolcusunu Asya’nın ikiz şehirleri taşıyor

Bundan çok değil üç yıl önce Covid-19 salgınından dolayı yolcu sayılarının azalması, havacılık sektöründe bir endişe yol açtı. Yeni açıklanan IATA verileri ise toparlanmanın hızla gerçekleştiğine işaret ediyor.

Kerem Köfteoğlu’nun ATW Dergisi’nin Ekim sayısından derlediği bilgilere göre, dünya genelinde Temmuz ayında ücretli yolcu kilometre (RPK) artışı bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 26’yı geçti. Aynı dönemde iç hat trafiği yüzde 21, küresel trafik ise pandemi döneminden yüzde 95’e ulaşan rekor bir yükseliş kaydetti.

Dünyanın Lokomotifi Asya-Pasifik Şehirleri

Normale dönüş doğal karşılanırken, çift yönlü hatlarda en yoğun yolcu trafiğine sahip şehirler incelendiğinde, bunların önemli bir kısmının Asya-Pasifik bölgesinde olduğu görülüyor.

CAPA (Centre for aviation ve AOG) tarafından 25 havalimanını kapsayan araştırma sonunda gidiş-geliş olmak üzere koltukları dolu uçan dünyanın en yoğun 10 havalimanı belirlendi.

Söz konusu araştırmaya göre çift yönde 458,776 koltuğu dolduran Japonya’ki Tokyo Haneda ve Sapporo Chitose ilk sıraya oturdu.

İkinci sırada 435,694 koltukl doluluğuyla Seul Gimpo ve Jeju, üçüncü sırada 412,782 koltukl doluluğuyla Ho Şhi Min City Tan Son Nyat ve Hanoi Noi Bai, üçüncü sırada yine Tokyo Haneda ile Fukuoka, dördüncü sırada Sidney Kingsford Smith ile Belbourne Tullmarine, beşinci sırada ise Beijing Capital ile Şanghay Hongqiao bulunuyor.

Koltuk dolukları açısından yoğun olan ilk 10’nun diğer havalimanları ise şöyle sıralanıyor: Cidde Kral Abdülaziz-Riyad Kral Halid, Şanghay Hongqiao -Guangzhou Baiyun, Tokyo Haneda-Okinawa Naha ve Delhi Hindistan Gandi-Chhatrapati Shivaji Maharaj


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın