Eylül ayında TEPAV, yayınlarına bir yenisini daha ekleyerek Türkiye’nin Ekonomik Görünüm Raporu’nu yayımladı. 

TEPAV Ekonomik ve Yapısal Politikalar Merkezi Direktörü Dr. Burcu Aydın Özüdoğru tarafından hazırlanan ve yılda iki kez yayınlanacak bu rapor serisi ile küresel beklentiler, Türkiye ekonomisinde yakın dönemdeki gelişmeler, ortaya konulan politika çerçevesi, ekonomik büyüme ve işgücü piyasası, enflasyon, kamu maliyesi, dış sektör ile aşağı ve yukarı yönlü riskler bir model çerçevesinde ele alınacak.

Bu sayede Türkiye ekonomisine içsel tutarlılığı olan bir perspektiften bakmak ve teknik olarak birbiriyle uyumlu tahminler yapabilmek mümkün olurken ekonomi politikasında yapılan ya da yapılması düşünülen değişikliklerin önemli makroekonomik göstergelere olası etkileri de değerlendirilebilecek.

TEPAV’ın geçtiğimiz ay hayata geçirdiği bir diğer yeni çalışma da Para Politikası Değerlendirme Notu oldu. Ekrem Cünedioğlu, Ali Çufadar, Fatih Özatay ve Burcu Aydın Özüdoğru’nun yer aldığı TEPAV Makroekonomi Çalışma Grubu tarafından hazırlanan Para Politikası Değerlendirme Notu bundan böyle her TCMB Para Politikası Kurulu toplantısından önce yayınlanacak.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın