Enerji ve madencilik sektörünün öncü şirketlerinden ODAŞ, iş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda küresel ölçekte hizmet veren Great Place to Work Enstitüsü tarafından açıklanan “Kadınlar için En İyi İş Yerleri 2023” listesinde yer almaya hak kazandı.
Türkiye’nin önde gelen enerji ve madencilik şirketlerinden ODAŞ, iş yeri kültürü ve çalışan memnuniyeti konusunda global ölçekte hizmet veren Great Place to Work Enstitüsü tarafından verilen “Kadınlar için En İyi İş Yerleri 2023” – (Best Workplace for Women) listesinde yer almaya hak kazandı. Great Place to Work Enstitüsü’nün kapsamlı değerlendirme sürecini geçerek listeye giren ODAŞ, kadın çalışanlar için güvenli, destekleyici ve kapsayıcı bir çalışma ortamı yaratma konusundaki kararlılığını kanıtladı.
“Kadınlar İçin En İyi iş Yerleri” listesindeki yeri, ODAŞ’ın kadın çalışanlara yönelik politikaları, eğitim fırsatları, kariyer gelişimini destekleyen programları ve çalışma koşullarını içeren detaylı bir değerlendirmenin sonucunda verildi. ODAŞ İnsan ve Kültür Direktörü İnci Arıkan, “ODAŞ’ın başarısının temel taşlarından biri, çeşitli yeteneklere ve perspektiflere sahip çalışanlarımızı desteklemek ve teşvik etmek konusundaki taahhüdümüz. Şirketimizdeki kadın çalışanların liderlik pozisyonlarında yer alması ve kariyer yolculuklarında desteklenmesi iş kültürümüzün ayrılmaz bir parçası. Bu listeye girmeye hak kazanarak genellikle erkek egemen olan sektörümüzde örnek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz” dedi.
Arıkan, fırsat ve cinsiyet eşitliğinin ön plana alındığı ODAŞ’ın “İnsan ve Kültür” politikasında; şeffaflık, hesap verilebilirlik ve tüm çalışanların eşit fırsatlara sahip olduğuna dair güven ortamı oluşturduklarını vurguladı.
Kadınların yönetici kademesinde rolleri genişletildi
Şu anda ODAŞ’ta kadın çalışan oranı direktör kademesinde yüzde 60, yönetici kademesinde ise yüzde 45 seviyesinde. Yönetim Kurulu’nda ise 2 kadın üye bulunuyor. Şirket, kadın çalışanlara yönelik iş-özel yaşam dengelerini koruyabilmeleri için esnek çalışma saatleri, hibrit çalışma modeli, kapsayıcılık ilkesi çerçevesinde hamilelik ve doğum izni döneminde ertelenmeyen terfi hakkı, şehir değişikliği durumunda işletmenin farklı organizasyonlarında mobilite olanağı sunuyor. ODAŞ, kadın çalışanların iş dünyasındaki rolünü güçlendirmek için çalışmalarına devam ederken, bu alandaki hedeflerini genişletmeyi sürdürüyor.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.