Gelecek nesillere daha yaşanabilir bir dünya bırakmak ve doğal kaynakları korumak amacıyla üzerine düşen görev ve sorumlulukların bilincinde olan Kutes, sera gazı salımlarının ve uzaklaştırma projelerinin, ölçülmesi, raporlanması ve doğrulanmasına yönelik uluslararası bir standart olan ISO 14064 belgesini aldı. Böylece, sektöründe Türkiye’deki tek akredite kuruluş TÜRKAK tarafından akreditasyonlu ISO 14064 Belgesi’ni alan ilk şirket oldu.

Enerji ve çevre konularında sürdürülebilir bir gelecek vizyonu olan bir şirket olduklarını belirten Kutes İcra Kurulu Başkanı Ali Esat Kutmangil, “Kutes olarak hammaddeden ürünün müşteriye ulaştığı tüm değer zinciri boyunca sürdürülebilirlik odağında hareket ediyoruz. Çevresel etkilerimizi en aza indirmek için başta enerji verimliliği ve yenilenebilir enerji yatırımları olmak üzere birçok yatırımı hayata geçiriyoruz.
Çalışmalarımızı da uluslararası standartlar çerçevesinde belgelendiriyoruz. Sektörümüzde bir ilke imza atarak gönüllü olarak Sürdürülebilirlik Raporu’muzu son iki yıldır kamuoyuyla paylaşıyoruz. Türkiye'deki tek akredite kuruluş TÜRKAK tarafından akreditasyonlu ISO 14064 belgesini alarak da sektörümüzde bir ilki daha gerçekleştirdik. Yılsonuna kadar devreye almayı planladığımız 26 MWp gücündeki güneş enerjisisantrallerimiz ile de yeşil döküm hedefimize ulaşacağız. Sürdürülebilirlik yaklaşımımızı gelecek dönemde de sürdürerek karbon nötr hedefimizi kısa sürede gerçekleştireceğimize inanıyorum” dedi.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın