Anadolu Hayat Emeklilik, toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik faaliyetlerinin yanı sıra, iş yerinde fırsat eşitliğini destekleyen uygulamalarıyla da çalışanlarının memnuniyetini artırmayı sürdürüyor. Şirkette, kadın çalışan oranı yüzde 59.

Toplumsal cinsiyet eşitliği ve iş yerinde fırsat eşitliği konusundaki faaliyetleriyle ön planda yer alan Anadolu Hayat Emeklilik, kadın istihdamı ve kadın çalışanlara özel uygulamalarıyla bireysel emeklilik ve hayat sigortaları sektöründe önemli bir örnek teşkil etmeye devam ediyor. Kadın istihdamına sağladığı katkı ile önemli bir katma değer ortaya koyan Anadolu Hayat Emeklilik’in toplam bin 63 çalışanının 626’sını kadınlar oluşturuyor.

Kadın çalışan oranının yüzde 60’a yaklaştığını, şirket olarak fırsat eşitliğini bir ayrıcalık değil hak olarak kabul ettiklerini belirten Anadolu Hayat Emeklilik Genel Müdür Yardımcısı Zeynep Dolgun, bu anlayışla insan kaynakları uygulamalarında, ürün geliştirme çalışmalarında ve sosyal sorumluluk projelerinde cinsiyet ve fırsat eşitliği odağıyla hareket ettiklerini ifade etti.

“Doğum sonrası işe dönüş oranımızın yüzde 100 olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz”

Kadın/erkek çalışma arkadaşları arasında hiçbir fark bulunmadığını anlatan Dolgun, “Yükselme, atama, işe alım, performans ve ücret yönetimi gibi İnsan Kaynakları uygulamalarında cinsiyet ayrımı yapılmaksızın, herkesin eşit koşullarda değerlendirildiği bir çalışma kültürümüz bulunuyor. Tüm çalışanlarımız ’eşit işe eşit ücret uygulaması’ dahilinde çalışıyor. Sağlık, güvenlik, izin, eğitim ve gelişim programları, yükselme, atama, kariyer, emeklilik gibi haklar anlamında tüm çalışanlarımıza eşit ve objektif bir çalışma ortamı sunuyoruz. Hamilelik durumunda yasal ücretli ve ücretsiz izinlerinin yanı sıra doğum izni sonrası iş-aile hayatı dengesi ve işe kolay uyum amacıyla anne koçluğu desteği veriyoruz. Şirketimizde evlilik ve çocuk kariyere engel olmuyor, çalışanlarımız doğum izni ve sonrasındaki süt iznini diledikleri gibi kullanabiliyorlar. Çalışan eş ve çocuklarının da dahil olabildiği sağlık sigortamızda doğum teminatı bulunması çalışanlarımıza önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca tüm çalışanlarımız için diyetisyen hizmetimizden ücretsiz yararlanma imkânı var.

Diğer yandan, geçtiğimiz yıl doğum iznine ayrılan çalışma arkadaşlarımızın tamamı izin sonrası iş başı yaptı. İşe dönüş oranımızın yüzde 100 olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz. Kadınlara özel sunduğumuz ‘Kadına Özel Kritik Hastalık Sigortası’ ve ‘Ev Hanımları Emeklilik Planı’ ürünlerimiz de kadına değer veren uygulamalar olarak öne çıkmaya devam ediyor” diye konuştu.

Yönetim ve Liderlikte de Kadınlar Ağırlıkta

Şirketteki yönetici dağılımı hakkında da bilgi veren Zeynep Dolgun, şirket yönetim kurulunun mevcut 10 üyesinin Başkan Vekili dahil yarısını, icra kurulunun yüzde 29’unu, yönetici kadrosunun ise yüzde 55’ini kadınların oluşturduğunu belirtti. Dolgun açıklamalarına şöyle devam etti:

“Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız bu dönemde kadınların iş dünyasına katılımını tüm imkânlarıyla teşvik eden şirketimizde, kadınların ağırlıkta olduğu yöneticilerimiz ve tüm çalışma arkadaşlarımızla geleceğe güvenle bakıyoruz. Geldiğimiz noktadan memnuniyet duyuyor, bu alanda da sürdürülebilir gelecek vizyonumuzu geliştirmek için çalışıyoruz. Kadınların iş hayatında daha güçlü olması için karar verici pozisyonlarda görev almalarını çok önemsiyor, eğitim ve gelişim programlarımızla da kadın liderlerimizi desteklemeye devam ediyoruz. Şirketimiz Birleşmiş Milletler Toplumsal Cinsiyet Eşitliği ve Kadının Güçlenmesi Birimi ortaklığında oluşturulan, dünyanın en önemli küresel özel sektör girişimlerinden Kadının Güçlenmesi Prensiplerini (Women’s Empowerment Principles-WEPs) 2018’de imzaladı. Sadece iş hayatında değil, toplumsal hayatta da kadınların güçlendirilmesi amacıyla hareket eden Şirketimiz, “Kadın Gözüyle Hayattan Kareler” fotoğraf yarışmasını aralıksız 17 yıldır düzenliyor.”

 

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın