Dış Ticarete Yön Verenler Derneği (DIŞYÖNDER) ve İstanbul Kültür Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenleyeceği ‘Dış Ticaret Zirvesi’ için geri sayım sürüyor. 

Ticaret Bakanlığı’nın desteği ve katılımıyla Türkiye’de ilk kez STK – üniversite iş birliğinde düzenlenecek zirvede alanında uzman isimler, tüm boyutlarıyla dış ticaretin geleceğini ele alacak.

Zirvenin tanıtım toplantısında konuşan DIŞYÖNDER Başkanı Dr. Hakan Çınar, dünyanın genelinde olduğu gibi Türkiye’nin de zor bir dönemden geçtiğini hatırlattı. Ekonomik kalkınma ve ülkenin refah düzeyinin yükselmesinde dış ticaretin önemin vurgulayan Çınar, “Güçlü ekonomi ve güçlü dış ticaret için her şeyden önce kurgu iyi yapılmalı, çarklar  doğru işlemeli. Gerekiyorsa birileri çıkıp ‘kral çıplak’ diyebilmeli. Dış Ticaret Zirvesi’nde bürokratlarımız, akademisyenlerimiz ve sektör profesyonellerinin katılımıyla mevcut durumun fotoğrafını çekip yapılması gerekenleri konuşacağız. Aynı zamanda dış ticarette 2023’ün dokuz aylık karnesini çıkarmış olacağız” dedi.

İstanbul Kültür Üniversitesi Uluslararası Ticaret ve Finansman Bölüm Başkanı Doç. Dr.Nebile Korucu Gümüşoğlu ise, zirvede dış ticareti tüm bouyutları ile ele alacaklarını söyledi. Korucu Gümüşoğlu, “Ülkemizde daha önce pek benzeri olmayan zirvede dış ticaretin değişen kodlarını çözmeye çalışacağız. Ortaya konan görüş ve değerlendirmelerin tüm paydaşlara ve bu alanda kariyer yapmak isteyen gençlere ışık tutacağına inanıyorum” diye konuştu. 

“Uluslararası Ticarette 100 Yılın Sürdürülebilir Gelecek Vizyonu” temasıyla 18-19 Ekim’de İstanbul’da düzenlenecek zirvenin ilk gününde bürokratlar, sektör profesyonelleri ve akademisyenlerin katılacağı panellerde dış ticaretin farklı boyutları ele alınacak.

İkinci gün ise tamamen akademik çalışmalara ayrılacak. Zirvede ayrıca, en fazla ihracat  yapan firmaların yanı sıra  sürdürülebilir çevreci üretim, dijitalleşme, inovasyon gibi konularda başarılı projelere imza atan firmalara ödül verilecek.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın