Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Nevşehir’de Kapadokya Balon ve Kültür Yolu Festivali ile başlayıp, ardından Trabzon’da Sümela, Erzurum’da Palandöken, Çanakkale’de Troya, Gaziantep’te GastroAntep ve Ankara’da Başkent Kültür Yolu Festivali ile devam eden Türkiye Kültür Yolu Festivalleri’nin yedinci durağı Konya Mistik Müzik Festivali 23 Eylül’de başladı. Dünyanın çeşitli yerlerine ait mistik müziklerin buluşma noktası olan festival, 30 Eylül’de sona erecek.

Türkiye Kültür Yolu Festivalleri kapsamında düzenlenen 20’inci Uluslararası Konya Mistik Müzik Festivali, müzikseverleri farklı dünyalara götürüyor. Mevlâna Celâleddin-i Rûmî’nin 816’ncı doğum yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen Konya Mistik Müzik Festivali etkinlikleri bu yıl, Karatay Meydanı, Kayalıpark, Kılıçarslan Meydanı, Mevlâna Meydanı, Mevlâna Müzesi Bahçesi, Taş Bina Kültür Sanat Merkezi ve Zafer Meydanı’nda gerçekleştiriliyor. 

250 SEMAZEN İLE SEMA GÖSTERİSİ VE VUSLAT YÜRÜYÜŞÜ

Festivalin ilk günleri birbirinden özel etkinliklere ev sahipliği yaptı. 23 Eylül Cumartesi günü Mevlâna Meydanı’nda Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorünü Araştırma Yaşatma Vakfı’nın Halveti Cerrahi Devranı gösterisinin ardından “Hz. Mevlâna Gülşeni’ne Davet” adıyla Asitane’de gerçekleşen “250 Semazen ile Sema Gösterisi”, festival izleyicilerini ruhani bir yolculuğa çıkardı. Gösterinin ardından 250 kişilik semazen topluluğu, Alaeddin Tepesi’ne doğru “Vuslat Yürüyüşü”ne çıktı. Akşam saatlerinde ise Kılıçarslan Meydanı’nda Nevşehir Hacıbektaş Semah Topluluğu’nun gösterisi yapıldı. 24 Eylül Pazar günü Mevlâna Meydanı’nda Türk Tasavvuf Musikisi ve Folklorünü Araştırma Yaşatma Vakfı’nın etkinlikleri devam ederken akşam saatlerinde ise Kılıçarslan Meydanı’nda “Zakiran Ensemble” (Bektaşi Nefesleri) gösterisi gerçekleşti.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın