Sun Tekstil, sürdürülebilirlik ve kurumsal sosyal sorumluluk ilkelerini benimseyen, bu alanlarda fark yaratan şirketlerin yatırımcılarca ayırt edilebilmesi amacıyla başlatılan ve kurumsal sürdürülebilirlik alanında en iyi performans gösteren şirketlerin yer aldığı BİST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yerini aldı.

Kurumsal sürdürülebilirliğe yönelik çalışmalarına aralıksız devam eden ve daha güzel bir gelecek için sürdürülebilir bir dönüşüm yaratmak için çalışan Sun Tekstil, BIST Sürdürülebilirlik Endeksi’nde yer alan şirketlerden biri oldu. Payları Borsa İstanbul’da işlem gören ve kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst seviyede olan şirketlerin yer aldığı bir endeks olan BIST Sürdürülebilirlik Endeksi, 4 Kasım 2014 tarihinden bu yana hesaplanıyor. Endekste kurumsal sürdürülebilirlik performansları üst düzeyde olan şirketler yer alabiliyor.

Tüm Ürünlerinin %64’ü Sürdürülebilir Hammaddeden

Sun Tekstil tasarım ve üretimin her açıdan sürdürülebilir hale getirilmesi ve moda endüstrisinin sürdürülebilirlik dönüşümünü desteklemek amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 2022 yılında tüm ürünlerinin %64’ünü sürdürülebilir hammaddeler kullanarak üreten Sun Tekstil, 2021 yılı itibariyle altyapısı uyumlu olan müşterilerine tasarımlarına ait fit numunelerini üç boyutlu kalıp hazırlama yazılımları kullanarak dijital ortamda sunmaya başladı. Son haline dijital platformda karar verdiği modellerdeki fiziksel numune üretimini bu sayede azaltarak bu modeller için kaynak tüketiminin de önüne geçmiş oldu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın