Uluslararası düzeyde tanınan Global Turks par Excellence Projesinin ilk adımı olan Liderlik Araştırması tamamlandı. Araştırma kapsamında dünya çapında 60 ülkede 3000 Türk profesyonele ulaşıldı. Pandemi sonrası global çapta gerçekleştirilen en kapsamlı liderlik araştırması olan Global Turks par Excellence, global düzeyde bulgular ortaya koyarken tüm dünya liderlerinin yetkinlik özelliklerine de ışık tutuyor.

Global Turks Par Excellence araştırmasına göre Türk liderlerin en önemli 3 özelliği: Düşünce hızı, belirsizlikle başa çıkma ve esneklik

Basın Bülteni, New York – Global Turks par Excellence projesinin uluslararası lansmanı, 18 Eylül 2023 tarihinde ABD’de düzenlenen AmCham New York Forum kapsamında gerçekleştirildi. Citibank ev sahipliğinde Citi New York Genel Merkezi’nde gerçekleştirilen forum Global Türkler ve Bölgesel Merkez konularında iki panele ev sahipliği yaptı. 

Panelin açılış konuşmalarını T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır; TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı Mustafa Varank; T.C. Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu, Citi Kamu Sektörü Global Başkanı Julie Monaco ve AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu gerçekleştirdi.  

AmCham Türkiye iş birliğinde yürütülen Global Turks par Excellence Projesi, P&G, META, CITI, MICROSOFT ve YASED’in başını çektiği toplamda 20 uluslararası şirketin sponsorluğunda hayata geçiriliyor. Türkiye’de Heidrick & Struggles’ın kurucusu Ayşegül Dicle Aydın’ın tasarlayıp hayata geçirdiği ve yönettiği proje, küresel ölçekte kendini kanıtlamış “60 ülkedeki 1000 Türk”ün elde etmiş olduğu başarının hangi bilgi-beceri ve yetenekler kapsamında gerçekleştiğini ve 21. Yüzyılın Lider Türk’ünü yaratmak için hangi yetkinliklere odaklanılması gerektiğini ortaya koyuyor. Projenin ilk fazı olan araştırma aşamasının tamamlanması, 18 Eylül 2023 tarihinde New York’ta Citi Genel Merkezi’nde gerçekleştirilecek uluslararası bir lansmanla taçlandırıldı. 

“Ülkemizin Potansiyelini Temsil Eden “Global Turks” Son Derece Anlamlı bir Proje”

Konuşmasına başlarken AmCham Türkiye’nin geçmişte olduğu gibi bundan sonra da ülkemizin kalkınmasını desteklemeye ve her iki ülkenin de yararına olan projelere öncülük etmeye devam edeceğine yürekten inandığını belirten Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye ile ABD arasındaki ekonomik bağların teknolojik boyutunun güçlendirilmesinin her iki ülkenin de yararına olduğunun bilincindeyiz. Dolayısıyla Türkiye, ABD’li yatırımcılar için yabancı bir pazar değil. Nitelikli ve rekabetçi işgücü ve yüksek teknoloji yatırımlarını çekmeye yönelik özel teşvikleri ile Türkiye, bir milyarlık bir tüketici kitlesine açılan kapı olmaya hazır durumda.

Bunun yanı sıra, Türk-Amerikan toplumunun başarılarının ABD’li yatırımcıların dikkatini çektiğinin ve Türkiye’yi öncelikli ilgi alanlarından biri haline getirdiğinin farkındayız. Bu bağlamda, ülkemizin potansiyelini temsil eden “Global Turks” son derece anlamlı bir proje. Topraklarımızda yetişen ve daha sonra lider olarak çeşitli alanlarda hizmet veren “1000 Küresel Türk “ün yetenek haritasına tanıklık etmek bizleri heyecanlandırıyor. Bu çalışma aynı zamanda beşerî sermayemizi güçlendirmek için önümüzdeki dönemde hayata geçireceğimiz yeni projelerin de ipuçlarını veriyor. Bu vesileyle projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” 

“Global Türkler Projesinin Lansman Aşamasına Gelmesinin Mutluluğunu Yaşıyoruz”

T.C. Yatırım Ofisi Başkanı Burak Dağlıoğlu ise şöyle konuştu: “Uzun yıllardır iş birliği içerisinde olmaktan memnuniyet duyduğumuz AmCham Türkiye ekibiyle bugün lansmanı yapılan “Global Türkler” projesinde de en başından bu yana birlikte çalışıyoruz. Projemizin lansmanı aşamasına gelmenin mutluluğunu yaşıyoruz.  Başta AmCham Türkiye ekibi ve Global Türk olarak nitelendirdiğimiz tüm proje paydaşlarımız olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Türkiye yatırımcılar için derin, nitelikli ve rekabetçi bir yetenek havuzu sağlarken; Avrupa, Asya ve Afrika’nın kesiştiği noktada küresel pazarlara erişim imkanı sunan bölgesel merkezi konumuyla uluslararası yatırım ekosisteminde öne çıkıyor. Bugün New York’ta gerçekleşen panellerde bu iki değer önerisi kapsamlı şekilde değerlendirilmektedir. 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği Cumhuriyetimizi muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefimiz doğrultusunda, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye için değer üreten tüm paydaşlarla bir araya gelerek Türkiye Yüzyılı’nı “Yatırım Yüzyılı” yapmak için çalışmaya ve uluslararası yatırımcıları ülkemize kazandırmaya devam edeceğiz.

Global Türkler projesine destek olan, uluslararası şirketlerde görev alan Türk profesyoneller ile birlikte Cumhuriyetimizin yeni yüzyılına güçlü bir başlangıç yapacağımıza Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi olarak yürekten inanıyoruz.”

“Global Yeteneklerin Dahil Olduğu Kapsamlı bir Bölgesel Merkez Konumu ile Yatırımları Arttırabiliriz”   

Projenin ilk gününden bu yana destekleyen AmCham Türkiye Yönetim Kurulu Başkanı Tankut Turnaoğlu, iki yıllık derin bir çalışmanın sonucu Global Turks par Excellence projesinin uluslararası lansmanını gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Turnaoğlu: “ABD şirketleri olarak en güçlü olanaklarımızdan biri uluslararası yetenekleri geliştirmek. Bu nedenle AmCham olarak, Türkiye’de dünya çapında yeteneklerin geliştirilmesi ve Çeşitlilik/Kapsayıcılık programlarının desteklenmesini konusunu bir önceliğimiz olarak belirledik. Global Turks par Excellence çalışması sadece dünya çapında başarılı olmuş 1000 Türk Lideri belirlemekle kalmıyor, aynı zamanda uluslararası olarak tüm kurumların örnek olarak kullanabileceği bir Yetenek Haritası da ortaya koyuyor.” dedi.     

Son iki yıldır bu proje üzerinde çalışan Global Turks par Excellence Proje Lideri ve Yaratıcısı Ayşegül Dicle Aydın’a, projeyi destekleyen YASED, Harvard Business Review gibi kurumlar başta olmak üzere sponsor firmalar META, P&G, Microsoft, Citibank, Coca-Cola, Mastercard, Socar, Unilever, Cargill, GE, Gilead, Johnson Controls, Medtronic, NielsenIQ, Visa, TBWA ve LinkedIn’a teşekkür eden Tankut Turnaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:” Bugün aynı zamanda Küresel Yetenek ile bağlantılı farklı bir önceliğimize daha değineceğiz. Türkiye, benzersiz coğrafi, kültürel ve insan kaynağı avantajları ile Orta Asya ve Kafkasya bölgesini de kapsayan çok güçlü bir Bölgesel Merkez olma konusunda güçlü bir aday. Ülkemiz Tedarik Zinciri, ARGE, Finans, Hizmet ve Yönetim gibi birçok konuda global ihtiyaçları karşılayabilecek önemli bir merkez konumunda. Global yeteneklerimizin de dahil olduğu çok daha kapsamlı bir Bölgesel Merkez konumu ile ülkemize daha çok yatırım çekebileceğimize inanıyoruz.”      

 “21. Yüzyılın Türk Liderlerini Yaratmak Üzere Bir Eğitim Platformu Hedefliyoruz”

Global Turks par Excellence Proje Lideri ve Yaratıcısı Ayşegül Dicle Aydın: “Küresel Türklerin güçlü yönlerinin yanı sıra gelişim alanlarının da masaya yatırılacağı proje kapsamında, 21. yüzyılın Türk liderlerini yaratmak üzere bir Eğitim Platformu oluşturulması hedefleniyor. İlk kez bu ölçek ve kapasitede yürütülen Global Turks par Excellence projesiyle dünya çapında seçkin Türk liderlerden oluşan aktif ve güçlü bir ağ oluşturulması ve Türk yetenekler için üst düzey global rollerin önünün açılması amaçlanıyor.” dedi. 

Ayşegül Dicle Aydın sözlerini şöyle sürdürdü: “Projeyle, dünya çapında tanınan Türklerin sayısının çokluğu kanıtlanarak Türk profesyonellerin başarılarının çeşitli uluslararası ve yerel kanalla paylaşılması ve global iş dünyasında Türk yeteneklere dair daha yüksek bir farkındalık ve prestij düzeyi yaratılması hedefleniyor. Bu proje, “Genç Nesil Türk Liderler” için bir başarı şablonu oluşturacak ve üst düzey küresel roller için bir yol haritası niteliği taşıyacak.” 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın