Konu başlıkları ve röportajlarıyla arkeoloji dünyasına farklı bakış açıları sunan Milliyet Arkeoloji, Eylül ayında okurla buluşacak yeni sayısında yıllardır süregelen Osman Hamdi Bey hakkındaki tartışmaları ve iddiaları mercek altına alıyor.

Tarih, kültür ve arkeolojiyi bir arada sunan Milliyet Arkeoloji, yeni sayısının kapak sayfasında Türk sanat ve arkeoloji tarihinin öncü isimlerinden biri, ilklerin mimarı Osman Hamdi Bey’i odağına alıyor. Osman Hamdi Bey’in Türk arkeolojisindeki yerini ve hakkındaki iddiaları uzmanlardan aldığı görüşlerle masaya yatırıyor.

Milliyet Arkeoloji dergisi, akademik camiada büyük bir yankı uyandıran ve aynı zamanda İstanbul Arkeoloji Müzelerinin de yolunu çizen, Osman Hamdi Bey’in 1887 yılında Lübnan’ın Sayda (Sidon) kentinde gerçekleştirdiği kazıların detaylarını da gözler önüne seriyor.

Yeni sayıda ayrıca, Kütahya’da bulunan Aizanoi Antik Kenti’ndeki Zeus Tapınağı’nın duvarları incelenerek tarih boyunca gelip geçenlerin izleri sürülürken, İstanbul’un en gözde mekanlarından İstiklâl Caddesi’nin tarihi yapıları da ayrıntılı bir şekilde okura aktarılıyor.

Milliyet Arkeoloji, Magnesia Antik Kenti’nde 2021’de başlayan kazı çalışmasıyla ortaya çıkarılan Zeus Tapınağı ile ilgili yeni gelişmeleri ve Çanakkale’de bulunan İnkaya Mağarası’ndaki kazı çalışmalarında ortaya çıkan gerçekleri de arkeoloji meraklılarına sunuyor.

Milliyet Gazetesi ile birlikte bazı kentlerde bayilerden ücretsiz olarak ulaşılan Milliyet Arkeoloji dergisine, Getir, Shopier, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan da erişilebiliyor.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın