SEV’den geleceğe sürdürülebilir kampüs 

Sağlık ve Eğitim Vakfı (SEV), 150 yıllık köklü geleneği ve çağdaş eğitim anlayışıyla nitelikli eğitimi ileriye taşıma ve geleceğin liderlerini yetiştirme hedefiyle SEV Anaokulu ve Ortaokulunu Çekmeköy’deki yeni kampüsüne taşıdı. Cumhuriyetimizin 100. yılında hizmete giren yeni kampüsün açılışı 8 Eylül Cuma günü yapıldı.

Kampüs; öğrenci, veli, öğretmen, eğitim yöneticileri, akademisyenler ve uzmanların katılımıyla yapılan tören ve etkinliklerle yeni eğitim ve öğretim yılına kapılarını açtı. 

“Yeni kampüsümüz eğitimi sürdürülebilir bir geleceğe taşıyacak.” 

Yeni kampüsün inşasında iki temel yaklaşımları olduğunu söyleyen SEV Genel Müdürü Prof. Dr. Güray Erkol, “Birincisi eğitimde sürdürülebilirlik hedeflerimiz doğrultusunda içinde yaşadığımız gezegene duyarlı bir çevre yaratmak, ikincisi ise hızlı bir dönüşüm içindeki eğitim dünyasının gelecekteki ihtiyaçlarına şimdiden hazır olmak. Elektrikli araç şarj istasyonlarından biyoçeşitliliği destekleyen peyzaj tasarımına, yağmur suyunu biriktiren sulama sisteminden çatıda kurulu güneş panellerine kadar karbon ayak izimizi en aza indirmeyi hedefledik. Hedefimiz karbon nötr bir okul olmak. Amerikan Yeşil Binalar Konseyi tarafından geliştirilen çevre dostu bina sertifikasyon sistemi LEED’e başvurumuzu yaptık ve süreç devam ediyor.” dedi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın