TCMB, ihracatçılara günlük reeskont kredisi limitini 3 milyar TL’ye yükseltirken, günlük limit artışı temmuza göre 10 katına ulaştı

TCMB’nin reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 3 milyar TL’ye çıkarması
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan, TCMB’nin reeskont kredisi için bankaların günlük limitini 1,5 milyar liradan 3 milyar liraya çıkarmasına ilişkin, “Dezenflasyonun en kısa sürede tesisi için seçici kredi sıkılaştırmasıyla birlikte yol haritamızı kararlılıkla uyguluyoruz. Dezenflasyona geçiş sürecinde cari dengeye katkı sağlayan ihracatçılarımızın finansmana erişimine öncelik veriyoruz.” ifadelerini kullandı.  TİM Başkanı Mustafa Gültepe de “1,5 ay önce sadece 300 milyon lira olan günlük reeskont kredisi limitinde 10 kat artış sağlanmış oldu. Reeskont kredi limitlerinin artırılmasıyla önemli bir sorunu aşmış oluyoruz” dedi.

Reeskont kredisinden kimler faydalanabilir?

Reeskont kredilerinden ihracatçılarihracata yönelik mal üreten imalatçı şirketleryurt dışı müteahhitleruluslararası fuarcılık yapan şirketlerdöviz kazandırıcı hizmet ve faaliyet icra eden şirketler faydalanabilir.

Reeskont kredileri, 360 güne kadar vadelendirilebilinirken; para birimine göre kaynak maliyeti Euribor veya USD Libor olarak belirlenmiştir.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın