Geçen yıl 12 milyar dolarla Türkiye’nin ilk decacorn’u olan hızlı teslimat şirketi Getir, son yatırım turuna 2.5 milyar dolar değerleme ile girdi. Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın değerlemedeki düşüşü, “Umarım toparlarlar ve umarım arkadaşlarım şirket değeri 12 milyar dolar iken kısmi exit yapmışlardır” diyerek yorumladı.

Getir zarar ettiği için Fransa, Portekiz, Hollanda, İspanya ve İtalya pazarlarından çekilirken; şirketin piyasa değerindeki keskin düşüş yatırımcıları da ürküttü. Değerlemedeki düşüş ve yurt dışında küçülme kararından sonra yatırımcılar Getir’den ayrılmaya başladı.

YAHYA ÜLKER VE YATIRIMCILARI ÇEKİLDİ

Yıldız Holding’in sahibi Murat Ülker’in oğlu Yahya Ülker de Getir’deki payları devretti. Yahya Ülker, “riskli görüp çıktık” yorumunda bulundu. Yıldız Ventures Kurucusu Yahya Ülker riski görüp, çıktıklarını belirterek, “Neyse ki yatırımcısı olduğumuz bazı risk sermayesi fonları, riski görüp ve kısmi satış yapmıştı” ifadelerini kullandı.

Yemeksepeti’nin kurucusu Nevzat Aydın da Getir’deki erimeye dikkati çekti. Aydın şahsî X (Twitter) hesabında şu yorumda bulundu: “Bu konuya çok bulaşmak istemiyordum. Sonuçta Nazım da (Salur) Serkan da (Borancılı) arkadaşım.”

Aydın şöyle devam etti: “Sadece dikkati çekmek istediğim konu: Getir’in bu son roundla beraber şu ana kadar raise ettiği rakam zaten 2,3 milyar dolar. Üstelik buna 1,2 milyar dolarlık Gorillaz ve n11’i de eklemek lazım. Şirket değeri ise 2,5 milyar dolar.”

Aydın şöyle devam etti: “Sadece dikkati çekmek istediğim konu: Getir’in bu son roundla beraber şu ana kadar raise ettiği rakam zaten 2,3 milyar dolar. Üstelik buna 1,2 milyar dolarlık Gorillaz ve n11’i de eklemek lazım.

Aydın şöyle devam etti: “Sadece dikkati çekmek istediğim konu: Getir’in bu son roundla beraber şu ana kadar raise ettiği rakam zaten 2,3 milyar dolar. Üstelik buna 1,2 milyar dolarlık Gorillaz ve n11’i de eklemek lazım. Şirket değeri ise 2,5 milyar dolar. Umarım toparlarlar ve umarım arkadaşlarım şirket değeri 12 milyar dolar iken kısmi exit yapmışlardır” değerlendirmesinde bulundu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın