NAKİT PARAYA İHTİYAÇ DUYDUĞUNUZDA KRİPTO PARANIZI NASIL SATARSINIZ?

n geçtikçe yaygınlaşan dijital varlıklar, geleceğin değeri olarak gölse de henüz her alanda kullanılamıyor. Fatura, vergi, kira gibi ödemelerin yapılamadığı kripto para sistemi, günlük hayattaki işlemlerin birçoğunda kısıtlanıyor. Bu sebeple dijital varlık sahipleri, kripto paralarını nakit paraya çevirme ihtiyacı duyuyor. Dijital varlıkların satılması karşılığında Amerikan doları, euro, Japon yeni gibi para birimleri elde ediliyor. Kripto varlıkları nakit para karşılığında satmak piyasa koşullarına bağlı olarak kâr artışı sağlayabilirken, bazı durumlarda daha büyük bir zararı önleyebiliyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, kripto paraları güvenli bir şekilde satmanın 4 yolunu paylaşıyor.

Gelecekte daha da yaygın olarak kullanılacağı tahmin edilen kripto para sistemi, günümüzde günlük hayatta birtakım sınırlamalardan etkileniyor. Her alanda kullanımı mümkün olmayan kripto paraların kullanımı, dijital varlık sahipleri için çeşitli zorluklar barındırıyor. Fatura, vergi, kira gibi ödeme işlemlerinin kripto parayla gerçekleşmemesi, dijital varlıkları nakit paraya çevirme ihtiyacını doğuruyor. Kripto paraların euro, Amerikan doları, Japon yeni gibi para birimlerine dönüşmesi, anlık nakit ihtiyacını karşılamada önem teşkil ediyor. Yenilikçi bir sistem olmasına rağmen kısıtlı kullanım alanına sahip kripto paraları satmak, kullanıcının zamanlamasına göre kâr elde etmeye ya da daha büyük bir zararın önüne geçilmesine yarayabiliyor. Kritik dijital varlık güvenliği ve kullanımı konusunda dünya lideri olan Ledger, kripto paraları güvenli bir şekilde satmanın 4 adımını sıralıyor.

1. Borsalar: Kripto paraları satmak için en sık kullanılan yöntem olan borsalar, kolayca ulaşılabilecek platformlar arasında bulunuyor. İsim, adres ve kimlik nüshası gibi kişisel bilgiler doğrultusunda hesap oluşturduktan sonra, kripto paralar borsa platformuna gönderiliyor. Kripto varlıklar borsa hesabına ulaştıktan sonra Amerikan doları veya euro gibi itibari paralar satın alınıyor.

Borsaları kullanırken, borsaya gönderilen miktarın tam olarak işlemde kullanılacak miktar olduğuna dikkat etmek önem teşkil ediyor. Çünkü kripto paralar borsaya gönderildiğinde kontrol borsaya geçiyor ve çeşitli sınırlamalar getiriyor. Örneğin, platforma 10 Bitcoin gönderilir ve sadece 1 BTC satılırsa geri kalan 9 BTC, çekim limiti kurallarınca borsadan hemen çekilemeyebilir.

2. Doğrudan Alım Satım: Kişiler arasındaki alım satım işlemlerini sağlamak için kullanılan yöntem, aracı görevi görerek işlemin tamamlanmasına yardımcı oluyor. Kişiler yapılacak işlemi karşılıklı olarak kabul ettikten sonra, bitcoinler işlem platformuna gönderiliyor. Akabinde platform, alım-satım yapan kişilere bu işlem karşılığında bitcoin ve nakit para birimi almalarını sağlıyor. Kullanışlı bir yöntem olarak bilinse de zaman kaybına yol açıyor.

3. Kripto ATMleri: Günümüzdeki banka ATMlerine benzer bir şekilde, doğrudan nakit çekimi yapmak için kripto para ATMleri kullanılıyor. Banka ATMsiyle arasındaki tek fark, banka hesabı yerine kripto para tutarından çekim yapılıyor. Dijital varlıkları itibari paraya dönüştürmek için hızlı bir yol olsa da kripto ATMler kısıtlı yerlerde bulunuyor.

4. Ledger Satış Hizmeti: LedgerBitcoinleri iş ortağı olan Coinify aracılığıyla satma imkanı sunuyor. Ledger donanım cüzdanları sayesinde kripto varlıkları güvenceye alıp kontrol ederken, bitcoinler de Ledger Live üzerinden satılabiliyor. Ledger Satış hizmeti, Coinify tarafından yürütülüyor ve Ledger Takas hizmetiyle benzer şekilde işliyor. Öncelikle satılacak kripto miktarı Ledger Satış üzerinden güvenli bir şekilde Coinifya gönderiliyor. Ardından sistem, kripto miktarına tekabül eden itibari parayı (Amerikan doları, euro, vs.) belirtilen banka hesabına aktarıyor. Aynı zamanda bu işlemden önce satılacak kripto miktarı belirlendiğinde Coinify sistemi bu satış karşılığında ne kadar para alınacağını gösteriyor. Tüm işlemlerin birkaç tuşla tamamlanmasından dolayı Ledger satış hizmeti pratik bir kullanıma sahip. En önemlisi de kripto paralar satışa çıkmadan önce mülkiyetlerinin başka bir tarafa teslim edilmesi gerekmiyor. Dijital varlıklar, onları satmaya karar verilen ana kadar sahibinin olmaya devam ediyor. Ledger, kullanıcılarına bu hizmete birçok ülkeden kolayca ulaşma fırsatı tanıyor.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın