Cankurtaran Dron (CANKUŞ) işletmecisi ve aynı zamanda Uluslararası İnsansız Hava Aracı Pilotları Derneği kurucu Başkanı Erdoğan Budak, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’nı (TÜRÇEV) ziyaret etti.

Eski Turizm Bakanlarından TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr.Abdülkadir Ateş ve Vakıf Genel Müdürü Murat Yiğitol’a Cankuş Dron hakkında detaylı bilgiler veren Erdoğan Budak, amaçlarının mavi bayraklı plajlarda teknolojiyi kullanarak, boğulmalara karşı destek vermek olduğunu söyledi.

Bu yıl Kemer sahillerindeyiz, amacımız gelecek yıl tüm sahillerde görev almak!

Erdoğan Budak yaptığı sunum sonrası yaptığı açıklamada, “ Bugün Ankara’daydık. Mavi Bayraklı sahillerimizde çevre için yoğun bir çalışma sergileyen Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’na bir ziyaret gerçekleştirdik. Yakın ilgileri için TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı sayın Doç.Dr.Abdülkadir Ateş ve Vakıf Genel Müdürü sayın Murat Yiğitol’a çok teşekkür ediyorum. Teknoloji artık her yerde. Biz de teknolojik gelişmeleri çok yakından takip ederek, sahillerimizde, Cankuş dronlarımız ile boğulmalara karşı önlem alınması için yerimizi alıyoruz. Halen Kemer’de Kiriş bölgesinde 9 otelimizin sahilinde Kemer Turstik Otelciler Biriliği(KETOB) ile birlikte bu yıl aktif şekilde görev alıyoruz. Boğulma vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre her yıl ülkemizde 900 civarında insan hayatını kaybediyor.Boğulmalarda ilk saniyeler büyük önem taşıyor. Suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan Cankuşlarımız 79,3 km/s hızla uçabiliyor. İlk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket eden Cankurtaran Dronlarımız, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel drone pilotlarımız tarafından vakanın su üzerinde hayatta kalmasını sağlamaktadır. Bunun yanı sıra birlikte çalışma yaptığımız paydaşlarımız ile önümüzdeki günlerde dronlarımız ile sintine atıklarının tespiti açısından gözlem uçuşlarına da başlamayı düşünüyoruz.”diye konuştu.

Başarılar dilediler

TÜRÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Doç.Dr.Abdülkadir Ateş ve Vakıf Genel Müdürü Murat Yiğitol da yapılan sunumdan dolayı teşekkürlerini ifade ettiler ve teknolojik bir ürün olan Cankuş’ların sahillerde yaptıkları ve bundan sonra yapacakları görevlerinde başarılar dileyip, Cankurtaran Dron (CANKUŞ) işletmecisi Erdoğan Budak’a teşekkürlerini sundular. 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın