Avrupa Komisyonu, TİM liderliğindeki konsorsiyuma 500 bin Euro fon sağlayacak

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, “Türkiye, İspanya, Hollanda ve Malta’dan ortaklarımızla hazırladığımız projede, biyoekonomi, tarım ve sürdürülebilir turizm odak alanlarımız olacak. Proje çerçevesinde inovasyon ekosistemleri arasında bağlantılar kuracak, bölgelerarası iş birliğini sürdürülebilir hale getireceğiz” dedi. 

Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin (TİM) liderliğinde dört ülkeden ortağın yer aldığı konsorsiyum tarafından hazırlanan inovasyon projesi, Avrupa Komisyonu’nundan 500 bin Euro fon kullanmaya hak kazandı. Türkiye’nin yanı sıra İspanya, Hollanda ve Malta’dan ortakların yer aldığı konsorsiyum, dijital inovasyon yoluyla kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmak için çalışma yürütecek.

TİM Başkanı Mustafa Gültepe, Avrupa Komisyonu’nun ‘Ufuk Avrupa Programı’ kapsamında yaptığı Avrupa İnovasyon Ekosistemleri (EIE) çağrısına katılmak için dört ülkeden toplam altı ortakla konsorsiyum kurduklarını hatırlattı. TİM’in liderliğindeki konsorsiyumda Türkiye’den Startup Centrum, İspanya’dan FEUGA, Malta’dan Mcast ve SEAM, Hollanda’dan ise Maastricht Üniversitesi’nin yer aldığını bildiren Gültepe, şöyle devam etti:

“Dijital inovasyon yoluyla küçük kırsal girişimcilerin rekabet gücünü artırmayı, yeni çözümler geliştirmeyi ve uygulanabilir iş alanları ortaya çıkarmayı hedefleyen projemizle geçen mart ayında başvurumuzu yaptık. Avrupa Komisyonu, bizim de aralarında bulunduğumuz 12 konsorsiyumu destekleme kararı aldı. Bu aynı zamanda TİM’in 30 yıllık tarihinde uluslararası düzeyde lider olarak almaya hak kazandığı ilk fon olacak. Avrupa Komisyonu, bir yıl sürecek projeye yüzde 100 destek kapsamında 500 bin Euro fon sağlayacak. Projemizde, biyoekonomi, tarım ve sürdürülebilir turizm odak alanlarımız olacak. Proje çerçevesinde inovasyon ekosistemleri arasında bağlantılar kuracak, bölgelerarası iş birliğini sürdürülebilir hale getireceğiz.”

TÜRKİYE VE AB KIRSALINDAKİ KİLİT OYUNCULAR EKOSİSTEME DAHİL EDİLECEK

Mustafa Gültepe, proje çerçevesinde gerçekleştirilecek faaliyetler sonucunda Türkiye ve AB’de kırsal bölgelerdeki tüm kilit inovasyon oyuncularının ekosisteme dahil edileceğini, sürdürülebilir yeşil ve dijital geçiş için değer zincirleri oluşturulacağını, inovasyon desteğine erişimde bölgesel eşitsizliklerin azaltılacağını sözlerine ekledi.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın