Türk halıcılık sektörü, dünyayı 5-8 Aralık 2023 tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi’nde buluşturuyor. İlk kez düzenlenecek olan CFE 2023 – Carpet & Flooring Expo Fuarı’na özellikle Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika, İskandinavya bölgelerinden yüksek sayıda ziyaretçi beklediklerini ifade eden İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, “Düzenleyeceğimiz ilk fuarda halıcılık dünyasını İstanbul’da bir araya getireceğiz.” dedi.
Halı denince dünyada ilk akla gelen ülkeler arasında yer alan Türkiye, halı üretimi dışında halı ticaretinde dünyanın bir numarası olmak için harekete geçti. Bu kapsamda İstanbul Halı İhracatçıları Birliği (İHİB), Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği (GAHİB) ve Tüyap Fuarcılık Grubu iş birliğiyle ilk kez CFE 2023 – Carpet & Flooring Expo Fuarı düzenlenecek. Halı ve zemin kaplama sektöründe Türkiye’ye ekonomik anlamda çok ciddi katkı sunması beklenen fuar, 5-8 Aralık tarihlerinde yapılacak. Fuarda, el yapımı halı ve kilimler, makine yapımı halı, kilim ve paspaslar, seccade çeşitleri, tekstil zemin kaplamaları, duvardan duvara, esnek zemin kaplamaları, laminant, ahşap ve parke, doğal taş, mermer ve seramik karolar, suni çim ve spor zeminleri, lifler, iplikler ve tekstiller, tekstil makine ve aksesuarları, döşeme ekipmanları, temizlik ve uygulama teknolojileri sergilenecek.
KATMA DEĞER ÜLKEMİZDE KALMALI
Fuarla ilgili değerlendirmelerde bulunan İHİB Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hayri Diler, “Özellikle Amerika ve Avrupa başta olmak üzere Kuzey Afrika, İskandinavya bölgelerinden yüksek sayıda ziyaretçi bekliyoruz. ABD, Birleşik Arap Emirlikleri, Almanya, Irak, Mısır, Libya, İngiltere, Bulgaristan, Kanada, Kazakistan, İsrail, Japonya, Fransa, Avustralya, Hollanda, İsviçre, İtalya, İspanya, Güney Kore, Rusya, Malezya, Kuveyt, Suudi Arabistan, Brezilya, Şili, Arjantin, Venezuela, Nijerya ve Kenya fuarın katılımcı ülkeleri arasında yer alıyor.” dedi. Türkiye’nin halıcılıkta dünyanın sayılı ülkeleri arasında yer aldığına dikkat çeken Ahmet Hayri Diler, “Fuar sayesinde ülkemiz aynı zamanda halı sektörünün buluşma merkezi olacak. Türkiye’deki ve dünyadaki halı üreticileri, ürünlerini artık ülkemizde görücüye çıkaracak. Bu anlamda ülkemiz trendlerin belirlenmesi bakımından da öncü olacak. Tarihi perspektiften baktığımızda Osmanlı Devleti döneminde de İstanbul’un uzun süre dünya halı ticaretinin merkezi olduğu görülüyor. Burada amacımız, İstanbul’u yeniden bu statüsüne kavuşturmak ve dünya halı piyasasında bu kadar söz sahibiyken, oluşacak katma değerin de ülkemizde kalmasını sağlamak.” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.