2019 yılında kadınların kripto, blokzinciri, web 3 endüstrilerindeki katılımını artırmak ve herkesin potansiyelini gerçekleştirebileceği, toplumsal cinsiyet eşitliğini destekleyici bir ekosistem yaratmak amacıyla kurulan CryptoFemale (CF), bugüne kadar sürdürdüğü faaliyetlerini yeni bir boyuta taşıyor. Yıl boyunca Türkiye dışında Almanya, Amerika Birleşik Devletleri, İngiltere, Birleşik Arap Emirlikleri, Filipinler, Hindistan’da ülke temsilcilikleri kuran CF, global çalışmalarını hızlandırıyor. İlk yurtdışı etkinliğini Hindistan’da gerçekleştiren organizasyonun bir sonraki durağı Filipinler.

CryptoFemale’ın dünyadaki kripto ekosistem organizasyonlarından en büyük farkı, Türkiye’de kurulmuş bir kadın topluluğu olarak, dünyanın farklı ülkelerinde de temsilcilikler kurarak, yine Türkiye topluluğunun yönlendirmeleri ile etkinliklerinin daha fazla ses getirmesini sağlamak. Ayrıca yalnızca kadınları değil tüm bireyleri özellikle de dezavantajlı, sesini duyuramayan veya ekosisteme dahil olup olamayan herkesi kapsayıcı bir misyon ile sektörde arka planda yalnız kaldığını düşünenlerin dayanışma topluluğu olan CF’nin temel yaklaşımları eğitim, network, dayanışma, istihdam, çeşitlilik ve kapsayıcılık.

Dünyadaki İlk Durak: Hindistan – CryptoFemale India Meetup

CF’nin Dünyaya açıldığı ilk etkinlik Hindistan’da gerçekleştirildi. 16 Haziran 2023 tarihinde Draper Startup House’ta düzenlenen etkinlikte Hindistan’daki kripto ve web 3 ekosistemindeki 100 kişi bir araya geldi. Dünya genelinden 10 web3 şirketinin oluşturduğu saygın topluluk Bridgr iş birliğinde, Madfornfts, CrowdFundJunction, QuillAudits, AdLunam, sponsorluğunda ve CoinCapture, IST Hard Seltzer, SuperWomen DAO, GlobalB Company, Foundership, Ape Gang NFT, Ethlas/ Como Collectivei The Parlour Global, Bored Island Group destekleri ile düzenlenen etkinlikte, Shruti Kohli (CryptoFemale India Kurucusu), Aishwary Gupta (Polygon’da Defi Chief of Staff ve Growth Specialist), Naman Kabra (Metasky’da Business Development ve Growth Lideri), Aditi Chopra (Superwomen DAO Kurucusu), Kaavya Prasad (Lumos Labs Kurucusu), Namaha Shetty (UI/UX & Visual designer), Jose Paul (Asset Mantle Product Manager), Ming Xia Ho (QuillAudits Head of Global Community), Megha Hemdev Purohit (Frontier Wallet Head of Strategic Partnerships), Nadja Bester (AdLunam Co-Founder) gibi değerli konuşmacılar sahne aldı. 

Konu ile ilgili CF Kurucu’larından Hilal Baktaş “Türkiye’de kurulan bir topluluk olarak kripto ekosisteminin yaygınlaşması ve toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda önemli bir rol oynuyoruz, bu rolü dünya çapında güçlendirmek için ise uzun zamandır çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dünyaya açılmak anlamında ilk olarak, Hindistan’a adım atarak uluslararası Hindistan’daki kripto topluluğunun büyümesine ve kadınların kripto alanda daha aktif rol almasına olanak sağlayacağız. Bu, CryptoFemale’ın uluslararası düzeyde dayanışma ve iş birliği sağlamasına ve küresel düzeyde kripto ekosisteminin yayılmasına katkıda bulunmasına olanak tanıyacak” açıklamasını yaptı. 

2023 yılı itibariyle sadece Türkiye sınırlarında değil, merkeziyetsiz oluşumla Dünyanın dört bir yanına ulaşmayı hedefleyerek, sadece kadınları da değil, teknoloji ile ilgilenen her bireyi kapsayıcı çalışmalar amacıyla destek ve görünürlük hedefleyen CryptoFemale, Hindistan’la ilk adımı attığı global meetup etkinliklerini sürdürecek. Bununla birlikte şu aktiviteleri de hayata geçirmeye hazırlanıyor:

  1. CyrptoFemale – DLT Valley İş Birliğiyle: Summer School: 6 ülkeden katılım gösterecek online eğitim serileri başlatılacak. CF ve DLT Valley ücretsiz olarak sunacakları bu çalışmayı, başta kadınlar olmak üzere eğitime erişimi kısıtlı bireylerin katılımlarını teşvik edecek. Hazırlayacakları eğitim müfredatını dünya genelinde 100 kişiye düzenli bir planlama ile gerçekleştirecekler. Eğitim sonunda sertifika verilecek. (https://www.linkedin.com/company/dltvalley%C2%AE/about/) WeInCrypto (https://weincrypto.co/) gibi önemli yurt dışı partnerlerinin desteği ve CF Global Ülke Müdürlerinin koordinasyonu ile bu kursların katılımcı sayısının 100 olması bekleniyor. Web3-Blockchain hakkında temel eğitimlerin sonunda sertifika verilecek.
  2. Podcast Serileri: Dünya genelindeki kadınlarla farkındalık yaratabilmek, derin bilgi ve deneyimleri paylaşma misyonu ile düzenlenecek podcast serileri ile amaç, ilham vermek, güçlendirmek. Amaç, olağanüstü bireylerin dikkate değer yolculuklarını ve başarılarını sergileyerek kadınlar arasında birlik ve güç hissi oluşturmaktır. Web3, Blockchain, NFT, DeFi, Kripto Paralar, AI & Blockchain, Metaverse ve DAO başlıkları uzman kadınlarla 20 dakikalık keyifli bir sohbet havasında yapılıyor. Her biri ayrı ayrı hem Türkçe hem İngilizce olarak yayınlanacak. Aynı konu başlıkları İngilizce olarak yine CF Global temsilcileri ile yapılacak.
  3. Worldwide Konferans: CF’nin dünyadaki temsilcilikleri başta olmak üzere dünya genelinde birçok kadının katılım sağlamasının amaçlandığı webinar konferans gerçekleştirilecek.
  4. CF & Partnerships: CF global olarak gerçekleştireceği çalışmaları yeni partnerlikler ile farklı bir seviyeye getirmeyi hedefliyor. Farklı ülkelerde aktif faaliyetler yürüten kadın toplulukları ile iş birliklerini duyuruyor. Eğitim faaliyetleri için DLT Valley, Proje geliştirmek için AdLunam ve WeInCrypto, Sosyal farkındalığı artırmak ve görünürlüğünü daha fazla kişiye ulaştırmak için Impactopia gibi topluluklarla anlaşmasını yaptı yakın zamanda partnerlik duyurusunu yapacak. Uluslararası toplulukların daha fazla kişiye ulaşması için ise yine bir podcast serisi başlatacak her bir topluluk temsilcisi ile özel röportaj yapılacak.

CryptoFemale’in En Büyük Farkı Küresel Eğitim Yaklaşımı

500 üyesiyle CF’nin odaklandığı temel alan eğitimler. Eğitimde fırsat eşitliğine önem veren ve özellikle dezavantajlı bireylerin bu fırsatlardan yararlanması için çalışmalar sürdüren topluluk, küresel eğitim girişimi projesi ile fark yaratmayı hedefliyor. Konu ile ilgili CryptoFemale’in eğitim odaklı duruşu ise şöyle;

“Topluluğumuzun özellikle eğitim fırsatlarına dikkat çeken faaliyetler yürütmek konusunda motivasyonu oldukça yüksektir. En önemli nedeni CF kurucularının 12 yıllık eğitim şirketi deneyimlerinin olmasıdır. Eğitimde fırsat eşitliğine önem veriyor ve özellikle dezavantajlı bireylerin bu fırsatlardan yararlanması için çalışmalar yürütüyor.  CryptoFemale küresel eğitim girişimi projemiz aşağıdaki nedenlerden dolayı diğerlerinden ayrılıyor;

– Kadın Odaklılık: CF’i diğerlerinden ayıran en önemli unsur, kadın odaklı olmamızdır. Pek çok eğitim girişimi genel bir kitleye hitap ederken, bizimki özellikle kadınların blockchain ve web3 alanındaki yetersiz temsilini ele almak için tasarlanmıştır.

– Küresel Yaklaşım: Belirli bir ülke veya bölgeyle sınırlı birçok çalışma programının aksine, girişimimiz yedi ülkeyi kapsamaktadır. Bu uluslararası kapsam, çok daha geniş ve çeşitli bir kitleye ulaşmamızı ve küresel bağlamda cinsiyet farkını ele almamızı sağlıyor.

– Deneyimli Ekip ve Ortaklar: Ekibimiz, blockchain ve web3 alanında deneyimli profesyonellerden oluşuyor ve girişimimiz küresel bir ortak tarafından destekleniyor. Uzmanlık ve kaynakların bu eşsiz birleşimi, topluluğumuzui daha da farklı kılıyor.

Etkinlik, eğitim, istihdam, dayanışma ve çeşitlilik her bir çalışmamızın ana unsurlarını oluşturmaktadır.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın