Çin’in Şangay kentinde, 28-30 Haziran tarihleri arasında düzenlenen Şangay Mobil Dünya Kongresi, dünyanın önde gelen bilişim sektörü yöneticilerini, mobil operatör şirketlerini, bilişim alanındaki fikir önderlerini ve medya mensuplarını bir araya getirdi. Huawei Dönüşümlü Yönetim Kurulu Başkanı ve CFO’su Sabrina Meng etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 5G’nin farklı endüstriler için yeni değerler yarattığının altını çizdi. 

Şangay Mobil Dünya Kongresi, birçok bilişim sektörü profesyonelini Çin’de buluşturdu. Huawei Dönüşümlü Yönetim Kurulu Başkanı ve CFO’su Sabrina Meng, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmada, 5G’nin bugününe ve geleceğine değindi.

Meng konuşmasına başlarken, “5G dünya genelinde dört yıldır ticari olarak kullanılıyor ve endüstrilere yeni değerler katıyor. Bunun bir sonraki adımı 5.5G olacaktır. Bilim ve teknoloji, büyük ve karmaşık sistemlere doğru ilerliyor. 5G teknolojisinin belirli senaryolara uygun hale getirilmesi ve sistem mühendisliği uygulamaları, 5G’nin başarısını sürdürülebilir kılacaktır” dedi.

5G farklı değerler yaratıyor

Meng şöyle devam etti, “Bilim-kurgu yalnızca geleceği tasvir edebilir. Ancak bilim ve teknoloji, hayal gücünü gerçeğe dönüştürebilir. 5G bugün, tüm sektörlerde ve bireysel kullanımda, çalışma ve yaşama şeklimizi değiştirerek, ekonomik, endüstriyel ve sosyal anlamda yenilikçi değerler yaratıyor. 5G, bulut ve yapay zeka, yeni nesil içerik üretimine sağladığı teknolojik destekle, tüketicileri de bir anlamda üretici olmaya sevk ediyor. Endüstriler için 5G, verimlilikte yeni bir itici güç haline geldi. Teknoloji tedarikçileri, ortakları ve müşterileri arasında, 5G’nin katma değer kattığı alanlar günden güne artıyor ve sektörler uyum içinde çalışıyor. Stratejik yaklaşımlar, endüstriyel senaryoların derinlemesine anlaşılması ve yatırım getirilerinin artması, 5G için endüstriler özelinde de bir temel oluşturdu.”

“5G gelecekte, yeni nesil arama motorları ve çıplak gözle 3D gibi etkileyici deneyimler vaat eden yeni cihazların ve uygulamaların ortaya çıkmasını sağlayacak” diyen Meng şunları söyledi, “5G ayrıca nesneler arasında süper bağlantıya olanak tanıyarak, IoT (nesnelerin interneti) ağlarına daha fazla katkı sağlayarak üretkenliği artıracak. 5G için bir sonraki adım ise 5.5G olacaktır. 5.5G, 10 gigabit indirme hızı, gigabit düzeyinde yükleme hızı, 100 milyar bağlantıyı destekleme yeteneği ve yerleşik yapay zeka özelliklerine sahip olacak. Bu özellikler sadece bireysel kullanım açısından fayda sağlamakla kalmayacak, aynı zamanda endüstriler için de birçok yeni fırsatı da beraberinde getirecektir.”

5G’yi bir üst seviyeye taşıyarak sürdürülebilir başarının önünü açmak

“Başarı, sadece teknolojik ilerlemeyle sağlanamaz, teknolojiyi belirli senaryolara ve ihtiyaçlara uyarlamak önemlidir ve sistem mühendisliği bu konuda kilit rol oynar” diyen Meng şöyle devam etti, “5G’nin ticari kullanımdaki başarısı, birçok endüstride bu konuda daha fazla ilerleme isteğini de beraberinde getirdi. Peki, 5G’yi bir üst seviyeye taşıyacak olan nedir ve farklı dikey pazarlarda daha büyük değerler nasıl yaratılabilir? Farklı senaryolar için doğru teknolojiyi bulmak ve kapsamlı bir sistem mühendisliği yapmak son derece önemlidir. Endüstriyel senaryolara daha fazla odaklanmak, müşterilerin ihtiyaçlarını anlamak ve gelecekteki olası sorunlarla başa çıkabilmek için, bütünsel bir sistem mühendisliğine ihtiyaç vardır. Endüstriler; AR-GE, tedarik ve pazarlama birimleriyle, tüm ürün yaşam döngüsü boyunca 5G’nin başarısına destek olmalıdır.”

Entegrasyon yetenekleriyle iletişimin geleceğini keşfetmek

Konuşmasında, geleceğin dijital akıllı dünyasının, endüstri ve toplumla her yönüyle daha fazla entegre olacağına vurgu yapan Meng, “Bu entegrasyon bireysel teknolojilerdeki ilerlemelerle değil, karmaşık sistemlere ve birden çok unsurun birleşimine dayanacaktır. Teknolojiyi entegre etme ve dönüştürme yetenekleri, 5G’nin gelecekteki başarısı için kritik öneme sahiptir. Entegrasyon yeteneklerinin iki önemli temeli söz konusu. Bunlardan ilki, farklı teknolojilerin entegrasyonu. Sistematik tasarım ve alanlar arası inovasyonla; bulut, ağ ve cihazlar arasında daha büyük sinerji elde edebiliriz. İkinci olarak ise farklı yönetim yaklaşımlarını entegre etme yeteneğini geliştirmeliyiz. Dijital ve akıllı dönüşüm sadece teknolojiyle ilgili değildir. Daha çok, yönetim yaklaşımınızı dönüştürmekle ilgilidir. Dijitalleşme, insanlar, olaylar, nesneler ve teori arasındaki ilişkileri yeniden tanımlamayı gerektirir” dedi.

Meng konuşmasının sonunda, “5G, 5.5G, yapay zeka ve bulut gibi bilgi teknolojileri, bizleri ileri taşıyacak ve akıllı bir dünyayla buluşturacaktır. Aydınlık bir geleceği birlikte yaratalım” dedi.

 


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın