2022’de tarım dronları ile Türkiye’de 100 bin hektardan fazla tarım arazisi ilaçlandığını söyleyen Türkiye’nin öncü dron teknolojileri platformu Dronmarket Tarım Teknolojileri Müdürü Fatih Başoğlu, “ Çıkan yeni model ve markalarla birlikte yakın gelecekte tarımda ilaçlamalar sadece dronlar ile yapılır hale gelecek” dedi.

Türkiye’de dünyada günümüzde pek çok farklı alanda dron teknolojilerinden yararlanıldığını belirten Dronmarket Tarım Teknolojileri Müdürü Başoğlu; “ Dronlar hayatımıza girdiği zamanlarda ilk önce hobi amaçlı kullanılıyordu. Bugün baktığımızda ise özellikle enerji, savunma sanayi, inşaat, tarım, gibi sektörlerde kullanımı giderek yaygınlaşıyor.  Tarımda dronlar ile günlük 1500 dekara varan bir alan ilaçlanabiliyor. İlaçlamada kullanılan dronlar, ilaç kaybını geleneksel yöntemlere göre neredeyse sıfırlıyor. Ayrıca dronlar, diğer tarım makineleri ile kıyaslandığında çok daha makul fiyatlarda seyrediyor” dedi.

Dronlar özellikle Türkiye’de Ege Bölgesi’nde yoğun olarak kullanılıyor

Tarım dronlarının tarımdaki en büyük avantajının birçok farklı alanda tasarruf sağlaması olduğunu söyleyen Başoğlu; “ Dronlar özellikle Ege Bölgesi’nde yoğun olarak kullanılıyor. Bu oran 2022 yılında bir önceki seneye göre yüzde 75 artmış durumda.  Bu bölgede zirai dron kullanımında İzmir, Manisa ve Aydın öne çıkan iller arasında yer alıyor. Ege dışında son dönemlerde Trakya, İç Anadolu, Güneydoğu Anadolu ve Karadeniz’de de dron kullanan çiftçilerin sayısında gözle görülür bir yükseliş yaşanmaya başlandı” şeklinde konuştu.


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın