Hatay – Antakya’da bulunan geçici barınma alanlarında engelli bireyler için açtığı rehabilitasyon birimlerinde özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi hizmeti sunan Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı, Mobil Hizmet Aracı ile barınma merkezlerinden uzakta kırsal bölgelerde yaşayan engelli bireylere ve ailelere de ulaşıyor.
50 yılı aşkın süredir Cerebral Palsy’li bireylere teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve eğitim hizmeti veren Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı – Cerebral Palsy Türkiye, deprem bölgesindeki engellilerin ihtiyaçlarını karşılamak üzere Hatay – Antakya’da başladığı çalışmalarını yoğunlaştırdı. Vakıf, depremden sonraki akut dönemde tüm imkânlarını seferber ederek, depremden etkilenen engelli bireylere ve ailelerine çeşitli desteklerde bulundu. Ardından Hatay’da yer alan AFAD Büyükdalyan Geçici Barınma Alanı ve İSO Yaşam Kenti’nde kurulan Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimleri ile engelli bireylere hizmet verilmeye başladı. Tüm bunların yanında tekerlekli sandalye, walker ve ortez gibi medikal malzeme ihtiyacı olan engelli bireylere de destek sağlandı.
Vakıf, Hatay bölgesinde Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Birimi’ne ulaşım sağlayamayan engelli bireyler ve aileleri için Mobil Hizmet Aracı’nı da 29 Nisan tarihi itibariyle devreye aldı. Engelli bireylerin ve yakınlarının hayatını kolaylaştırmayı hedefleyen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı; Mobil Hizmet Aracı ile yerinde özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi desteği sunuyor. Mobil Hizmet Aracı ile bugüne kadar 150’den fazla engelli aileye hizmet veren Vakıf; 1 yıl içinde mobil aracıyla 600 kişiyi ziyaret etmeyi hedefliyor.
Deprem bölgesindeki engelli bireylerin ihtiyaçlarını dikkatle dinlediklerini ve bu ihtiyaçları karşılamak için titiz bir çalışma yürüttüklerinin altını çizen Türkiye Spastik Çocuklar Vakfı Genel Direktörü Nigar Evgin; “Şubat ayında gerçekleşen felaketten bu yana deprem bölgesindeki engelli bireylerin ihtiyaçlarını karşılamaya ve hayatlarını kolaylaştırmaya odaklandık. Özellikle büyük emeklerle kurdukları yaşam alanlarını terk etmek istemeyen ailelerin yanlarına Mobil Hizmet Aracımız ile giderek özel eğitim, fizyoterapi ve psikoterapi hizmetlerini yerinde veriyoruz. Bölgeden istihdam ettiğimiz yerel uzmanların yanında Vakfımızın İstanbul’daki merkezinde çalışan uzmanlarımız da Hatay’da hizmet vermeye devam ediyor” dedi.
sitesinden daha fazla şey keşfedin
Subscribe to get the latest posts sent to your email.