Tüm yıl boyunca konforlu iç mekân iklimi sağlayan mantolama ile yazın enerji tasarrufu yapmak ve yaşam alanlarını serin tutmak mümkün

Sıcaklıkların giderek daha fazla hissedileceği bugünlerde evlerdeki serin havanın dışarı çıkmasına ve sıcak havanın içeri girmesine engel olmak için mantolama seçeneği devreye giriyor. Binaların dış cephesini kesintisiz olarak kaplayarak ısı köprülerinin oluşmasını engelleyen mantolama, binaların dış cephesini adeta bir zırh gibi sararak fosil yakıtlar başta olmak üzere farklı enerji kaynaklarının tüketimini ve CO2 salımını azaltıyor. Dış cephe ve iç duvar arasındaki sıcaklık farkını minimize eden mantolamanın yaz aylarında soğutma giderlerinde yüzde 50’ye yakın tasarruf imkânı sunduğunu belirten Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, elde edilecek bu tasarruf miktarının bireysel ve toplumsal olarak büyük bir kazanım olduğuna dikkat çekti.

Yapı malzemeleri sektörünün lider temsilcileri arasında yer alan Avrupa’nın mantolama devi Baumit, yaşam alanlarındaki konforun sağlanması ve tüm yıl boyunca sağlıklı bir iç mekân ikliminin yaratılması için nitelikli ve inovatif mantolama teknolojileri sunuyor. Küresel ısınmanın giderek arttığı ve etkilerinin her geçen gün daha fazla hissedildiği günümüzde ısı dengesini sağlamak ve soğutma giderlerini düşürmek için nitelikli mantolamanın önemine dikkat çeken Baumit Türkiye Satış ve Pazarlama Direktörü Erdil Dinçer, dış cephe ürünleri ile nefes alan ve enerji tasarrufu sağlayan cepheleri garanti ettiklerini vurguladı.

Soğutma giderlerini yüzde 50 oranında düşürüyor

Yaz ayları başta olmak üzere tüm yıl boyunca konforlu iç mekân iklimi sağlayan mantolamanın soğutma giderleri üzerindeki çarpıcı etkisine değinen Erdil Dinçer; “İklim krizinin her geçen gün daha da derinleştiği, enerji kaynaklarının hızla tükenmeye başladığı günümüzde her insanın enerji tasarrufu yapması gerektiği aşikâr. Hem bugünümüze sahip çıkmak hem de geleceğimizi emanet edeceğimiz çocuklarımıza daha iyi ve sürdürülebilir bir dünya bırakmaksa daha az fosil yakıt tüketimi ve ısı yalıtımı yaptırmakla mümkün. Dolayısıyla bina dış yüzeyine yalıtım malzemelerinin kaplanması tekniğiyle yapılan bir ısı yalıtımı uygulaması olan mantolama ile küresel ısınmayı önlemeye bireysel olarak katkı sağlayabiliriz. Mantolama sistemiyle yaz aylarında soğutma için harcanan enerji tüketimini minimum düzeye indirebilir, etkin bir ısı yalıtımı ile yapılarda ortalama yüzde 50 oranında enerji tasarrufu elde edebiliriz. Yasal bir zorunluluk olan ısı yalıtımı ile enerjinin en çok tüketildiği alanlardan biri olan binaların soğutma işlevi için bütçe dostu bir yol izleyebiliriz” şeklinde konuştu.

Sıcaklıklar yüzünden binalardaki deformasyonu önlemek için de mantolama şart

Isı yalıtımının sadece soğuklardan değil sıcaklardan da koruduğunun altını çizen Dinçer, şunları söyledi: “Ülkemiz sıcak havaların hâkim olduğu bir iklim kuşağında yer aldığı için soğutma giderlerinin düşürülmesi için mantolama kritik bir rol üstleniyor. Mantolama doğayı koruyan sürdürülebilir bir çözüm olmasının yanı sıra kışın soğuğun içeri girmesini engellediği gibi aynı şekilde yaz aylarında da sıcağın içeri girmesini engelliyor. Üstelik ısı yalıtımı olmayan binalarda sıcaklıklar, binaların çatı, teras, cephe gibi farklı yüzeylerinde ısısal farklılıklara bağlı deformasyonlara yol açıyor. Mantolama olmadığı için yaz aylarında bu yüzeylerde ısı depolanması meydana geldiğinden sıcaklık farklılıkları daha da büyüyor. Beton ve betonarmede basınç, genleşme veya büzülmelerde meydana gelen bu deformasyonlar ise hem soğutma giderlerinin daha fazla artmasına hem de tadilat maliyetlerine yol açıyor. Tüm bunların önüne geçmek için toplumsal olarak farkındalığımızı artırmamız, yazın da sıcaklardan korunmamız ve güneşin yapılardaki etkilerini minimize etmemiz adına mantolamanın artması gerekiyor. Biz, open Isı Yalıtım Sistemi, Power Isı Yalıtım Sistemi, Star Isı Yalıtım Sistemi ve Pro Isı Yalıtım Sistemi olmak üzere dört ana sisteme sahip dış cephe ürünlerimizle nefes alan cepheleri garanti ediyoruz. Bir metrekarelik alanın ısı yalıtımı, iki ağacın tükettiği karbondioksit oranı kadar karbon emisyonunu azaltıyor. Biz Baumit olarak, ülkemiz de dahil olmak üzere Avrupa genelinde yılda 45 milyon metrekarelik yüzeyin mantolanmasını sağlayacak ürün hayata geçiriyoruz. Bu her yıl 90 milyon ağaçlık bir orman oluşturduğumuz anlamına geliyor. İyi hesaplanmış ve nitelikli bir mantolama sistemiyle ısıtma ve soğutma için harcanan enerjiyi azaltırken, karbon emisyonunu azaltarak yaşam alanlarını çevreye daha duyarlı hale getiriyoruz.”


sitesinden daha fazla şey keşfedin

Subscribe to get the latest posts sent to your email.

Bir yanıt yazın